餐厅: 康記粉麵
资讯:

2023-05-01 948 浏览
康记今次想同大家介绍吓呢一间小众街坊先识嘅美味小店超级好味嘅炸鸡翼牛丸捞丁! 💲48极度出色,唔系讲笑首先系蒜香炸鸡翼,外皮十分脆口,亦都有蒜香味,可以见到外皮充满着炸蒜~就闻一闻已经闻到佢有浓郁嘅蒜头味道😍无论系外皮定系里面嘅肉都有味道并非虚有其表嘅普通炸鸡翼!然后牛丸先系重点!真系爆汁牛丸啊!一咬落去牛味就充斥着整个口腔肉汁喺个口入面浪下浪下 一啲都唔干身!真系好出色另一方面,佢个豉油王捞丁亦都唔会煮得太淋,有豉油王嘅香气,有时识识吓觉得佢干身嘅话我通常都会配埋佢上个碗汤,捞少少汤落个面度 增加湿度 加埋佢哋嘅秘制辣油😭成碗面真系好好味的最后再饮下个汤,简直Perfect不过由于佢都系一间街坊小店 而且处于后巷位置~所以食嘢嘅时候有时可能都会有乌蝇或者蚊滋仔飞来飞去大家就要自行衡量了大家去开西环都要食呢间嘢!
康记
今次想同大家介绍吓呢一间
小众街坊先识嘅美味小店
超级好味嘅炸鸡翼牛丸捞丁!
💲48
极度出色,唔系讲笑

首先系蒜香炸鸡翼,外皮十分脆口,
亦都有蒜香味,可以见到外皮充满着炸蒜~
就闻一闻已经闻到
佢有浓郁嘅蒜头味道😍
无论系外皮定系里面嘅肉都有味道
并非虚有其表嘅普通炸鸡翼!

然后牛丸先系重点!真系爆汁牛丸啊!
一咬落去牛味就充斥着整个口腔
肉汁喺个口入面浪下浪下
一啲都唔干身!真系好出色

另一方面,佢个豉油王捞丁
亦都唔会煮得太淋,有豉油王嘅香气,
有时识识吓觉得佢干身嘅话
我通常都会配埋佢上个碗汤,
捞少少汤落个面度 增加湿度
加埋佢哋嘅秘制辣油😭
成碗面真系好好味的
最后再饮下个汤,简直Perfect

不过由于佢都系一间街坊小店
而且处于后巷位置~
所以食嘢嘅时候有时可能都会有乌蝇或者蚊滋仔飞来飞去
大家就要自行衡量了

大家去开西环都要食呢间嘢!