2019-03-20 567 浏览
大概半前黎过一次食晏,当时人流唔算多🤔不过今次再黎都几爆下,本身餐厅系高台居多,无订位之下当然系得返高台,不过台面比较窄身,亦无得挂袋,变相食得唔系咁方便🙈见到同行友人个袋高空堕地,接住隔离位姨姨部电话都系,痛死宝宝了🤫讲返午餐,记得上次系得两个选择,今转多左有五个,全部都系包餐汤同饮品😉粟米汤比预期中出色,饮落唔似系罐头嗰种,仲要带点微烧香过既粟米块🤓饮品包English Breakfast Tea或者Earl Grey Tea,拣左後者都几香浓,但系茶包放系入面太耐难免会有少涩☕️▪️ Shrimp Linguine(6.5/10)💲98 (Lunch Set)以为系得面头既一只大虾,但原来食食下都有三只,虾头既虾膏颇为香口,不过虾身肉质稍微霉左啲👉🏻👈🏻话系跟忌廉南瓜汁,的确蘸有啲南瓜蓉,但系整体感觉都偏乾身,扁意粉亦都有少少硬身,感觉上次食既另一个意粉比较好🙃▪️ Fish and Chips(7/10)💲88 (Lunch Set)朋友叫左个炸鱼薯条,闻落都已经有几香既柠檬味,薯条未算系好脆身,但系都粗身啖啖薯,他他酱都系蛋黄酱加上酸瓜碎,同麦当当鱼柳包入面只酱一模一样,不过不失🤠
粟米汤
Earl Grey Tea

Shrimp Linguine

Fish and Chips

🔎 整体评分(7/10)
粟米汤