餐厅: 周記點心
资讯:

2019-02-07 508 浏览
每次路过周记, 都会见到-条长长嘅人龙, 好似从来都唔会减少咁。无论系本地居民, 定外地游客, 都对呢间中式饮茶小店, 给予好评。今次同屋企人-齐饮早茶, 嗌咗6样野, total先至$140咋。我地嗌左:点心双拼餐($40) - 鲜竹卷、凤爪同饮品马拉糕餐($22) - 马拉糕同饮品四宝滑鸡扎($26)鸳鸯烧卖($26) - 两粒黑松露味、两粒蟹子味芝士虾长春卷($26)喺香港饮茶, 整体嘅味道都比较standard, 点心嘅味道我就唔做个别介绍啦, 但系要特别推介两道相对出色嘅点心 - 鸡扎同鲜竹卷。周记嘅滑鸡做得非常出众, 不仅保留左佢嫩滑嘅口感, 更加将肉汁锁住, 食落啖啖鲜味。至于鲜竹卷亦非常入味, 值得—试。

我地嗌左:
点心双拼餐($40) - 鲜竹卷、凤爪同饮品
马拉糕餐($22) - 马拉糕同饮品
四宝滑鸡扎($26)
鸳鸯烧卖($26) - 两粒黑松露味、两粒蟹子味
芝士虾长春卷($26)

2018-08-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
$50 (早餐)