2020-11-13 1799 浏览
收工之后寻觅未食过嘅餐厅,喺宁静嘅英华台揾到间几新嘅越南嘢🤩舖头大概有廿个位,都几光猛企理我同朋友坐得几近厨房,可以听到炒嘢时嘅镬气声😂 正呀越南丝网春卷系我必嗌外面酥脆,入面又香又热嘅芋丝猪肉馅系平凡嘅美味😍包埋新鲜爽甜嘅生菜同腌萝卜丝一齐食就清新好多同有多种口感😆青柠薄荷梳打喺泰越餐厅都系热门嘅选择Just Eat呢杯薄荷叶俾得好慷慨,梳打水饮到食完饭都仲有汽,几唔错👏🏻听到厨房传出嘅镬气声就知炒粉面饭类有料果然无谂错鸡丝扎肉虾头油炒金边粉虽然外表比较普通,但香气扑鼻蛋好香同虾油好惹味,金边粉炒得好靓份量仲好大添越南香茅烧牛肉三文治包系介乎法包同猪仔包之间嘅质地,香脆偏松同干身,吸咗甜甜地嘅沙律酱同肉汁之后都唔会腍晒牛肉烧得好多肉汁同香🤤 仲好腍身易咬健康起见,就算出街食饭都会嗌返碟菜呢个马拉盏炒芥兰好香海鲜鲜味而唔系一味得个咸,轻微辣味令人更加开胃芥兰好嫩,炒嘅时间啱啱好,份量好多🤩 好抵食整体来讲店员有礼,上菜速度快份量偏大价钱相宜地方都几易揾,食晏/放工嚟食都几方便👏🏻

舖头大概有廿个位,都几光猛企理
我同朋友坐得几近厨房,可以听到炒嘢时嘅镬气声😂 正呀

丝网春卷

越南丝网春卷系我必嗌
外面酥脆,入面又香又热嘅芋丝猪肉馅系平凡嘅美味😍
包埋新鲜爽甜嘅生菜同腌萝卜丝一齐食就清新好多同有多种口感😆

青柠薄荷梳打

青柠薄荷梳打喺泰越餐厅都系热门嘅选择

鸡丝扎肉虾头油炒金边粉

听到厨房传出嘅镬气声就知炒粉面饭类有料
果然无谂错
鸡丝扎肉虾头油炒金边粉虽然外表比较普通,但香气扑鼻
蛋好香同虾油好惹味,金边粉炒得好靓
份量仲好大添

牛肉烧得好多肉汁同香🤤 仲好腍身易咬

马拉盏炒芥兰

健康起见,就算出街食饭都会嗌返碟菜
芥兰好嫩,炒嘅时间啱啱好,份量好多🤩 好抵食

整体来讲店员有礼,上菜速度快
份量偏大价钱相宜
地方都几易揾,食晏/放工嚟食都几方便👏🏻
2020-11-06
丝网春卷