餐厅: 天 · 悠蔬食
资讯:

2021-09-08 1678 浏览
闲时食下素菜都几好㗎,食素即系食斋,平时都有食斋架, 而家新兴叫食素 😁近排朋友介绍咗呢一间畀我嘅话西式食素同食斋一样㗎😅哗! 餐厅好靓㗎好梦幻呀😍同以前嘅食斋嘅餐厅系天渊之别呀😍 全部都好pinky colour 好女生感觉,仲有好多水晶布置好少女风格👍💯我哋就拣咗个窗口位坐,有d阳光照入泥好舒服又可以望吓风景💖哗😍食set dinner架!好丰富晚市套餐有前菜同埋餐汤,仲有主菜同自选饮品仲有就系甜品架👍 仲可以叫餐前小食💖我拣咗👍牛肝菌桃胶忌廉浓汤泰式香茅金柚鲜果沙律意大利牛肝菌干烧伊面 香芒牛油果苜蓿芽手卷 +$18牛肝菌桃胶忌廉浓汤简好香牛肝菌味yummy, 餐前小食泰式香茅金柚鲜果沙律真系好清新仲有好多柚子喺度呀👍 意大利牛肝菌干烧伊面好耐冇食伊面同牛肝菌好配仲好大碟添😋牛肝菌有独特香味,浓郁嘅味道系伊面里面👍估唔到中西合璧嘅素食都可以超好吃架💯💯加18蚊叫个香芒牛油果苜蓿芽手卷😋😋原来呢d就系叫做苜蓿芽🥰我好钟意食架😃个手卷d紫菜好脆架,食到好多芒果同牛油果呀茶树菇竹笙雪耳百合莲子炖汤凉拌日本黑豆配亚塔子黑木耳黑松露椰菜花野菌忌廉意大利饭配香脆腐皮卷茶树菇竹笙雪耳百合莲子炖

我哋就拣咗个窗口位坐,有d阳光照入泥好舒服又可以望吓风景💖

哗😍食set dinner架!

我拣咗👍

牛肝菌桃胶忌廉浓汤
泰式香茅金柚鲜果沙律
意大利牛肝菌干烧伊面
香芒牛油果苜蓿芽手卷 +$18

茶树菇竹笙雪耳百合莲子炖汤
凉拌日本黑豆配亚塔子黑木耳
黑松露椰菜花野菌忌廉意大利饭配香脆腐皮卷

茶树菇竹笙雪耳百合莲子炖汤 ,中式嘅茶树菇汤,好有茶树菇嘅香味,仲有竹笙同埋雪耳莲子好多料呀
饮落好似肥妈教煮𠮶啲菇汤咁好清甜好正
凉拌日本黑豆配亚塔子黑木耳, 第一次食呢只餐前小食好特,别亚搭子呢好似粒提子咁😍烟烟韧韧咁好好味㗎
朋友话食完都真系开胃㖞
黑松露椰菜花野菌忌廉意大利饭配香脆腐皮卷, 食落去忌廉和牛油配上香浓、弹牙又Creamy的意大利饭😍仲有黑松露嘅香味再加埋好多野菌菇喺度, 好丰富嘅感觉 😋 啱晒啲素食者💯

🍊韩式芦荟柚子蜜,系热饮嚟㗎同韩式𠮶啲柚子蜜差唔多,但系呢个有埋芦荟喺度可以食埋😋好似饭后果咁😍
🍐雪梨青柠檬芦荟冰茶, 饮落去有果雪梨同埋苹果味嘅清新感觉fresh😍

甜品
🧀榛子海盐焦糖乳酪蛋糕 +$5
好好味嘅芝士蛋糕慢慢仲食到啲焦糖味😍😍yummy

🌹玫瑰荔枝千层pancake +$28
真系有玫瑰花味㗎好神奇呀同埋粉红色好靓甜度系啱啱好㗎🥰真系好好味呀😍

第一次食中西合璧嘅素食,我唔到系咁好味同埋咁特别

• 玫瑰荔枝千层pancake
  • 榛子海盐焦糖乳酪蛋糕