2021-08-21
同奶奶,老公黎試下呢個easyjoe,一直都有聽過佢既招牌朱古力有幾咁厲害幾咁好味今次真係你要試試佢哋真偽, 話曬我都叫做朱古力精 食朱古力食大,飲朱古力奶飲大😎裝修環境乾淨企理 牆上的話夠曬玩味😎因為食得早,而且又係平日,舖頭內都冇乜人 餐牌圖案精緻 ,圖畫好可愛, 睇得出設計好有心思😁墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅估唔到墨汁同芝士會咁夾 ,好好味呀! 煙三文魚嘅配搭簡直就冇得輸, 但係嗰隻軟殼蟹就真係 鹹咗啲,奶奶不停講個廚師係咪落重手醃蟹呀🤣海鮮煮鰈魚係因為唔知乜嘢係呢個魚,所以就叫咗呢個魚, 睇下佢究竟係咩魚😅咁當然呢到我都係唔知佢係咩魚,但係佢煮得個魚好滑,而且佢嗰個湯底非常之鮮甜, 真係好有驚喜 ,最後我哋明個汁都飲埋😋巴馬火腿水瓜柳長通粉配黑醋布袋芝士我同奶奶都認為屬於比較普通嘅一個菜式, 咁當然我都認為我自己唔識食咩叫布袋芝士, 食落似食緊雞肉硬硬地, 長通粉米長通粉囉😅但係我老公就相反佢話呢個醬汁再加呢個芝士佢覺得好有驚喜覺得係好味道 ,仲話只係我哋唔識食😅手打牛肉青瓜芝士漢堡配薯條又係一個高高在上的漢堡, 最喜歡打開頂層會有應該用火槍燒過嘅芝士溶化面,手打牛肉亦都做
裝修環境乾淨企理 牆上的話夠曬玩味😎
因為食得早,而且又係平日,舖頭內都冇乜人
餐牌圖案精緻 ,圖畫好可愛, 睇得出設計好有心思😁
墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅
海鮮煮鰈魚
巴馬火腿水瓜柳長通粉配黑醋布袋芝士
手打牛肉青瓜芝士漢堡配薯條
手打牛肉亦都做到鬆化香濃嘅感覺, 我鍾意呢個牛肉呀😍好好味
水蜜桃果粒茶
奶奶唔可以飲凍飲為有嗌咗個熱嘅水蜜桃果粒茶畀佢試下啦, 佢都係第一次飲呢款一大壺茶畀佢既熱茶, 嚟到嘅時候佢都嘩嘩聲, 仲要爆咗句 今雲真係要去屙尿囉🤦 呢啲咪叫做奶奶的可愛囉😆😆 呢個茶唔會太甜而且水蜜桃好香濃年第一次飲花茶嘅奶奶都大讚 ,仲飲完一杯再一杯添😮
朱古力香蕉奶昔
老公嗌咗呢一個香蕉朱古力奶昔, 呢兩款材料嘅配搭100分, 根本就好難會輸
, 今次個奶昔味道中規中矩 ,冇話特別大嘅驚喜但係要讚一讚個奶昔飲落口覺得好滑溜
重點,啦我當然叫咗
呢杯招牌特濃朱古力奶(熱)
上枱嘅時候見到呢個拉花的確係有啲失望, 不過我比較重視味道,咁就算啦 😉我對呢杯朱古力有好大期望 ,佢完全做到香滑濃郁的效果, 只可惜 佢就係少咗一份厚嘅感覺,單薄左, 所以 最後我只能講句好飲但沒有驚喜。