2024-03-06 372 浏览
好冻好冻,好想食煲仔饭🥶就咁睇个名,唔知佢哋同西环𠮶间尝喜有冇关系㗎呢?🤔餐厅都几full,大家都系食煲仔饭~不过注重干净卫生人士可能未必适合嚟,因为总会有1,2只曱甴仔系你视线范围中游走,唔介意就OK🙈✴️冰镇咕噜肉✴️虽然放耐咗都仲系好脆,但都系普通嘅咕噜肉好食啲~依个肉嘅油味较重,甚少甜酸汁,欠缺咗咕噜肉应有嘅开胃酸甜感觉☹️✴️金银蛋白菜✴️好食!汤够浓味,炸蒜系隐藏嘅主角,识食一定食炸蒜🧄✴️芥末香煎牛扒✴️同预期中有出入,芥末沙律酱质地浓杰,食落都几攻鼻👃🏻但沙律酱太多又太杰,如果冻咗更会浆住一pat pat,有点太腻~抵赞系牛扒份量几多,而且唔系腌到软冧冧无口感嘅肉👍🏻✴️冬菇滑鸡煲仔饭✴️等咗有30分钟,话系用炭炉烧🔥鸡肉多但冬菇得中间一粒🥲所以饭系无仼何冬菇味的,可惜~饭焦好易刮起,饭粒亦够干爽分明,再多啲豉油会更好食!

冰镇咕噜肉
冰镇咕噜肉

✴️冰镇咕噜肉✴️

金银蛋浸白菜

✴️金银蛋白菜✴️
好食!汤够浓味,炸蒜系隐藏嘅主角,识食一定食炸蒜🧄

芥末煎牛扒

✴️芥末香煎牛扒✴️