2019-02-13 419 浏览
因为家母好中意猫,难得佢得闲,之前又听朋友讲呢间cafe好多猫,满心欢喜就带妈咪黎玩下猫猫,点知真系中哂伏,而家我系个厕所入面打呢篇文(我妈都疴紧)我早过我妈到,一打开门见到真系好多猫,但系人仲多!唔知其他客人有咩感受,但其实猫系好需要空间,而呢间猫cafe系我去过最逼既一间。一打开门就觉得d猫惨惨地咁我都黎到,梗系照试下。因为我妈未到,我自己坐住先。其中一位店员其实全程都西面,不过我唔太介意,始终佢态度都未算差。我地2人要搭枱,咁都算啦。有其中一张櫈有2只猫坐住左训紧,到我妈到左之后我就唯有问个个店员我可唔可以拎张櫈坐因为我个位有2只猫,但佢竟然叫另一个店员抱走(最后系拍走)个2只猫,我见到就有d心痛。因为如果系抱/拍走,我自己都可以,同店员讲系希望佢地有更好方法,而当时系有其他空位仲有一样野令我觉得呢间cafe唔系好锡d猫,系因为门口位有个矮身既白色机(我冇留意系咩),我见到上面系放左黑色刺,好明显系为咗防止啲猫跳上去,虽然只系用胶做,但我都觉得好似唔系咁好始终会有d猫跳咗上去之后拮亲觉得痛不过最令我不满既一定系卫生本人认为一间餐厅,特别系有动物既餐厅,最首要条件一定系干净。张枱有

始终会有d猫跳咗上去之后拮亲觉得痛

不过最令我不满既一定系卫生

本人认为一间餐厅,特别系有动物既餐厅,最首要条件一定系干净。张枱有猫毛当好正常,但店员直接将餐具放系枱面,同埋我见到啲餐具唔系太干净,咁都算啦, 我自己抹下佢

我叫咗花茶,花茶系用透明杯,不过真系好污糟,咁我就梗系叫佢换过个。佢喺我后面个柜桶拎咗一个新嘅比我,的确系冇第一个咁污糟,但系都系好污糟

佢污糟嘅程度系,根本就系冇洗过
因为我头先见着佢喺个柜桶度拎出嚟,咁我就谂住自己开个柜桶睇吓有冇其他比较干净嘅,点知一打开,我宁愿自己冇打开过
我见到左手边系一啲花茶座,右边就有一个白色半透明嘅胶盒,装住几只花茶杯,但系全 部 都 好 污 糟
我望咗一眼之后就闩番埋,然后尝试自己抹下只杯

大家都见到张纸巾系啡红色⋯⋯我只系求其买下杯边就咁。最后我用左自己带嚟嘅杯(环保杯)

我妈咪系饮冻饮,佢问我点解只匙羹咁得意,我望一望,原来烂咗,好彩冇戒亲我妈咪,睇嚟呢度嘅员工做嘢真系唔系好细心

食食吓饭,听到有一把声好嘈,不停大声咁重复一句说话。原来系头先个店员喺度同零一个厨房嘅店员玩,但系就玩到劲大声。其实咁多人嘅楼面,只系得两个店员,人手已经明显不足,但系个店员仲要同其他人玩
甚至大声到影响其他食客同猫

最后讲一句公道说话,其实食物质素系OK,除左个汤咸左少少,整体味道我会畀3.5/5。但系食完之后我同我妈咪都同时肚痛

唔推荐⋯
特别是爱猫之人
等候时间
15 分钟 (堂食)