2017-08-01
收工好累啊!唔想做煮婦啦,揾間酒樓食餐舒服飯啦!去左青葉海鮮酒家,冷氣夠,因為天氣熱,侍應特登揀個冷氣吹到正的位俾我地,真貼心!兩個人點左三個餸好夠食啦,最正係益街坊$10隻東江走地雞!真係全隻雞無取巧!而且好大隻唔係迷你雞。特登食雞胸睇下係咪好「鞋」,原來唔「鞋」之餘仲好咬口,越食越香,雞脾肉就真係超滑,少少咸味,好有雞味!椒鹽鮮魷$78, 因為上菜快,即製即食,外面炸得脆,鮮魷仲係好滑!飲啤酒餸口唔錯!茄子豬軟骨煲$58,蒜蓉汁味道濃,豬軟骨炆得好腍,唔好怕肥,要連汁食,好惹味餸飯食好開胃,茄子又唔會太腍,因為上菜快,預你慢慢食,在熱辣辣的煲內會再煮腍些。仲有糖水送!有紅豆沙同綠豆沙,我喜歡後者,臭草味超香!紅豆沙都有陳皮香,煲到起沙超正!喜歡幫襯良心食店,街坊有口福,呢餐埋單加埋茶位$172,好抵食又好味!隻雞食唔晒添!大滿足!
兩個人點左三個餸好夠食啦,最正係益街坊$10隻東江走地雞!
真係全隻雞無取巧!而且好大隻唔係迷你雞。