2021-07-11
Oyster 🦪 拼盤首先梗係食佢最出名嘅蠔,我們叫了三款,味道從淡到濃,全部都好爽脆,絕對新鮮😍,好回味。蟹肉牛油果醬塔,黑魚子賣相已經好吸引,盤底有淡忌廉汁,最底層是牛油果粒,中間是厚厚的一層蟹肉,之後還鋪上黑魚子,仲有好清脆嘅葉片作裝飾。好欣賞蟹肉嘅味道,濃郁肉質鮮甜,跟牛油果和忌廉汁配合得好好。西班牙旋片辣椒炒蝦🍤蒜片、胡椒粒、少許辣,看出廚師好有心思,呢種味道嘅蝦還是第一次吃到。黑松露野菌忌廉湯&鮮蠔濃湯🍲蠔🦪湯真係好好味,好像將整碗嘅蠔打碎左一樣,黑松露湯都一樣,完全可以叫做特濃。香烤原隻去骨法國🇫🇷春雞呢隻法國去骨嘅雞好有雞味,經過燒烤之後皮脆入味,值得一試👍🏻Banoffee Pie 🥧 呢個甜品好似好簡單鋪一層餅底,加啲cream,加啲香蕉🍌,加啲焦糖,但係吃起來真係好似香蕉嘅Tiramisu一樣,令人回味。
蟹肉牛油果醬塔,黑魚子
西班牙旋片辣椒炒蝦🍤
黑松露野菌忌廉湯&鮮蠔濃湯🍲