2013-10-09 9695 浏览
曾几何时黎食自助餐,因为著短裤,所以被劝著返条长裤先入去。宜家已经冇DRESS CODE,亦都系全间酒店唯一一间冇DRESS CODE既餐厅。三个月前订左呢张window seats既二人桌,原来果晚得两张二人桌系window seats.酒店职员服务亲切,面带笑容。餐厅职员都系,几忙都系面带笑容,而且收碟速度快又会记得客人要求。食物方面,我觉得热荤同甜品比较出色。鱼生冇乜味,感觉好似欠左D野咁。蚝系浓味既,好新鲜,食左好多只。熟虾好大只,而且爽口、鲜甜。鲍鱼系一人一个,冻食,味道唔错。不过热食的话应该会更好味。黑松露意大利饭系即点即做,闻落好有松露香味,汤汁完全被饭吸收左,好正。和牛汉堡又系令人再拎既一款。和牛juicy,肉质刚刚好。沙律款式普普通通。其中一个冷盘系牛辗,试左一块,好软身、入味。朱古力红桑子挞冇乜特别,红桑子好甜。最意想不到既系金箔椰丝挞,以为会好甜,但原来味道岩岩好,好香,唔太甜,挞皮唔会好硬。蓝莓大细不一,原来大粒系酸酸地、细粒先系甜既。开心果蛋糕味道好特别,当中有脆脆。芒果布甸同奶冻都唔错

食物方面,我觉得热荤同甜品比较出色。
三文鱼生、吞拿鱼生、八爪鱼生
鱼生冇乜味,感觉好似欠左D野咁。
蚝、熟虾
蚝系浓味既,好新鲜,食左好多只。
熟虾好大只,而且爽口、鲜甜。
鲍鱼
鲍鱼系一人一个,冻食,味道唔错。不过热食的话应该会更好味。
黑松露意大利饭
和牛汉堡
和牛汉堡又系令人再拎既一款。和牛juicy,肉质刚刚好。
冷盘
金箔椰丝挞
朱古力红桑子挞冇乜特别,红桑子好甜。
开心果朱古力蛋糕、燕窝芒果布甸
蓝莓大细不一,原来大粒系酸酸地、细粒先系甜既。

开心果蛋糕味道好特别,当中有脆脆。
芒果布甸同奶冻都唔错
2013-10-05