2023-01-08 419 浏览
📍面屋黑岩今次试下呢间喺深水埗既拉面店🍜店舖唔系好大间 但成日经过都见到几多人所以都吸引左我入去试试▪️拉面有多款可以拣:原味、辛辣、酱油、黑蒜、海老、铿鱼同蟹肉~▫️面可以拣返岩自己既软硬度▪️配料可以拣慢煮肩肉或者火焰叉烧但溏心蛋想食就要追加~今次拣左黑蒜同蟹肉拉面🔹黑蒜拉面$82呢款喺猪骨汤底加大量既黑蒜,黑蒜味道非常浓郁一上枱就见到满满嘅黑蒜,其他拉面店通常都无咁多😳 自己拣既慢煮肩肉好嫩滑 唔会好硬好厚黑蒜汤底真系好浓郁~加埋岩哂钟意重口味既我😆🔸蟹肉拉面 $86估唔到蟹肉拉面都有几多蟹肉仲有埋蟹膏好正 价钱差几蚊我会推介大家拣蟹肉拉面!试埋佢既叉烧真系几正 肥美但唔油腻追加左溏心蛋~拉面有蛋开心啲😆呢到拉面款都算多,如果假日都有套餐就更好,因为食完黑蒜拉面会想配下饮品~📍 面屋黑岩 (深水埗)深水埗长沙湾道219号地下#happy_foodie_深水埗#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkdaily #hongkong #hkramen #japaneseramen #hkfoodshare #foodlove
📍面屋黑岩
今次试下呢间喺深水埗既拉面店🍜
店舖唔系好大间 但成日经过都见到几多人
所以都吸引左我入去试试

▫️面可以拣返岩自己既软硬度
▪️配料可以拣慢煮肩肉或者火焰叉烧
但溏心蛋想食就要追加~

今次拣左黑蒜同蟹肉拉面
🔹黑蒜拉面$82
呢款喺猪骨汤底加大量既黑蒜,黑蒜味道非常浓郁
黑蒜汤底真系好浓郁~加埋岩哂钟意重口味既我😆

🔸蟹肉拉面 $86
估唔到蟹肉拉面都有几多蟹肉仲有埋蟹膏
好正 价钱差几蚊我会推介大家拣蟹肉拉面!
试埋佢既叉烧真系几正 肥美但唔油腻
追加左溏心蛋~拉面有蛋开心啲😆

📍 面屋黑岩 (深水埗)
深水埗长沙湾道219号地下

#happy_foodie_深水埗

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkdaily #hongkong #hkramen #japaneseramen #hkfoodshare #foodlover #foodie #852foodie #foodlife #hongkongfood #ramen #hkig #foodbloggerhk #hkfoodreview #foodphotography #日式拉面 #拉面 #相机食先 #香港 #深水埗美食 #深水埗好去处 #叉烧拉面 #拉面🍜
  • 黑蒜
  • 蟹肉拉面