2021-03-16 7458 浏览
轻松悠闲tea一tea!台湾美食当然系我嘅至爱啦!哈豆餐厅里面,周围画满台湾风情嘅图画,令人勾起台湾各种情怀,真系彷如置身于台湾嘅感觉😍美食加美境,简直系魅力没法挡🤩加上呢度一流嘅服务态度,更加感受到多一份人情味😚⭕️芋见柠奶冻吐司外脆嘅吐司夹住厚厚嘅芋泥,加上清甜奶冻,入口份外清新,而且芋泥口感够香滑,味道又唔会太甜!店员建议我哋用手揸住食,就会品尝到有层次嘅味道,真系好细心💖⭕️黑糖芋芋鲜奶芋泥加鲜奶,加入香浓黑糖浆,味道又唔会太甜!牛奶味较重,芋泥入口有粒粒嘅口感!⭕️台式麻油鸡汤大家以为麻油鸡一定觉得麻油味重,错啦!用料最主要系补身为主,最适合手脚冰冷嘅女性饮用!呢个汤头够清甜,鸡肉嫩滑,冬菇够厚身,饮完后即时觉得身体好暖,而且特别醒神🤩⭕️台式卤水拼盘牛肉、鸡翼、猪脚、豆腐、卤蛋全部都好入味!猪脚食落又唔觉得油腻、牛肉质地又唔会靭、豆腐香软、鸡翼炆得够哂腍、鸡蛋切到一啖一口,好窝心😍配搭得非常好👍🏻

⭕️芋见柠奶冻吐司

⭕️黑糖芋芋鲜奶