2019-01-23 1144 浏览
‼️注意:最新通知,蜜瓜季节经已过咗,暂时经已冇得再订啦!之后有返,会再update大家!2019.1.23@pdp_pies_and_tarts ———————————————————————可能适合对象:#蜜瓜蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蜡烛 ✔️ / 冰袋 ✔️/ 纸盒✖️🏷:✔️(有朱古力生日牌)💬:有好印象,因为打去问蛋糕资料时,有个男店员主动话我知上网订有折,最后仲加一句「再有嘢想知多啲,再揾我哋,同埋多谢咗你先」好好!不过佢哋系唔覆IG㗎。🛒:湾仔 #cakeup_湾仔站🔘:个装(6-8人分量)💰:$680(上网订有95折)———————————————————————性价比:中上生果蛋糕𠵱家嘢,我念大家可能都会一相情愿咁expect生果一定系个蛋糕入面。几层海棉蛋糕再夹一两层生果,面再加两三粒生果,再有Cream 就系生果蛋糕!又或者可能好似早前我哋以$1500食咗一个扮榴梿嘅榴梿蛋糕咁,做到个外型好似!不过今次,BOMB,有新嘢!系真系以一个真。蜜瓜嘅外壳,入面了空完,再用海棉蛋糕,忌廉同生果(西瓜、蜜瓜、芒果,提子!)充实个蜜瓜而做

可能适合对象:#蜜瓜蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️
浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴:餐具 ✔️ / 蜡烛 ✔️ / 冰袋 ✔️/ 纸盒✖️
🏷:✔️(有朱古力生日牌)
🛒:湾仔 #cakeup_湾仔站
🔘:个装(6-8人分量)
💰:$680(上网订有95折)
———————————————————————
性价比:中上

不过今次,BOMB,有新嘢!系真系以一个真。蜜瓜嘅外壳,入面了空完,再用海棉蛋糕,忌廉同生果(西瓜、蜜瓜、芒果,提子!)充实个蜜瓜而做成个蛋糕。

讲真,除咗系Size太细个之外,我冇嘢想批评。

个蛋糕入面充满咗好多好好味嘅Cream,所有生果都好Juicy,好腍,冇牙都可以用上下颚颜烂个生果个种!如果你食过日本好腍个种蜜瓜,就系个种,好甜好腍,好好味!蛋糕同生果同Cream一齐食,好回味!我念我可以一个人队半个。

至于包装方面,佢哋都有啲心思,包完之后,搞到好似真系去咗生果舖,买原个蜜瓜送礼咁,以胶纸包起佢,好全神。

加上,我哋好钟意𠵱个连皮分蛋糕放上碟嘅程序,碟都唔洗洗,连埋个瓜皮分俾人,再以刨西瓜嘅方法刨个蛋糕,好正!

呀!突然念起多一样嘢想俾吓意见,就系个生日牌!若然大家都预咗生日牌,可以参考我哋,将两支牙签插系蜜瓜面俾个生日牌「bun」住,否则真系唔知个生日牌可以放系边。不过手字靓嘅,要赞就赞,要俾意见就要俾意见,希望饼店可以再细心啲系𠵱方面!

最后,其实佢另外嘅生果挞,看似都好吸引到我哋,睇吓迟吓有冇啱机会。而𠵱个都已经咁好味,其他相信都唔差,到时试完再写俾大家睇。
———————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相机食先 #生日惊喜 #生果蛋糕 #水果蛋糕 #湾仔美食
蜜瓜蛋糕
外卖自取