Happy Friday,就梗系食我中意既PIZZA啦😌~~ 拣左好耐,最后拣左呢间印度Fusion菜,除左因为其好评多外,仲因为选择多🤤。晚上6点零去到,当时全场只得一枱食客,所以出餐好快。临近圣诞,餐厅已经布置左唔少圣诞装饰,圣诞气氛浓厚😀。呢度供应多款酒类,最岩饮酒吹水既朋友,不过我唔太好酒,所以就无试到。餐厅除左一般既印度咖哩、薄饼、炸物小食外,仲有沙律、意粉、饭、连西式扒类都有提供,款式多但质素好唔好就真系试过先知。先黎一款前菜 – 墨西哥脆片 $105呢个真系吹水必点之物,大大份,食极都仲有,感觉食左一大包「D」字头墨西哥脆卡咁😆。脆片上除左有拉丝芝士外,仲有酸忌廉、牛油果酱、莎莎酱,个人比较中意带有草青味既牛油果酱😋,食起来够清新,又无咁溜。虽然价钱有少少贵,但睇得出其用心之处,连碟都热辣辣,所以即使放左一段时间但仍能拉丝。小食 – 炸鸡翼6只 $70虽然话系鸡翼,但实质系鸡搥仔,真系岩哂我呢D唔中意食翼既人😍。餐厅仲要细心到每只搥都卷一层锡纸,避免食客整污糟手指,抵赞!!鸡搥炸粉好薄好薄,而且炸到非常酥脆。其卖相虽然好红,令人误以为佢好重口味,但其实食落无乜调味料味,肉

先黎一款前菜 –
墨西哥脆片 $105

呢个真系吹水必点之物

小食 –
炸鸡翼6只 $70
炸鸡翼6只

炸鸡翼6只

鸡搥炸粉好薄好薄,而且炸到非常酥脆。其卖相虽然好红,令人误以为佢好重口味,但其实食落无乜调味料味,肉质以脾位黎讲,有少少鞋🤔。炸鸡配两款酱,一款系薄荷酱,另一款系酸辣酱,而且都真系几辣下。个人比较中意薄荷酱,食落唔会太刺激,而且比较有印度味。

主食 –
印度薄饼 M Size $149
印度薄饼 M Size

上网见到有唔少人都大赞呢款PIZZA好味,所以一早已经决定试佢。馅料有鲜嫩印度烤鸡、洋葱、甜椒、蘑菇、薄荷沙律酱。
印度薄饼 M Size

无可否认呢款PIZZA的确用料丰富,上枱时其卖相亦相当唔错,而且香气扑鼻,令人垂液三尺🤤。加上热辣辣、拉丝芝士、香脆批边、各款配料都配搭得好好,而且加入烤鸡同薄荷沙律酱后,极俱印度味😋。本身一切都好好,只可惜配料、酱汁太多太湿,令批底变软偏湿,缺乏左薄饼既香脆特点。如果期望食到脆底PIZZA既朋友,一定大感失望;但倘若怕食干PIZZA既朋友,呢款PIZZA就完全无呢个问题。不过本人同朋友都系前者之人,所以有少许失望,若多料之余又有脆底,就perfect啦

今次用餐体验唔错,职员有礼、有笑容、主动,食物上既小细节都做得唔错,连水都系温暖既柠檬暖水
。不过网上其他食客既11月份餐牌同我睇既12月份餐牌,每款食物已经加左$10,未到新一年就咁快加价….
唯有当比加一服务费啦(因为餐厅无加一)。
2018-12-14
用餐时段