2021-12-09 39 浏览
老实讲呢间餐厅我期待咗好耐 而且我觉得佢装修得好靓 啲嘢食感觉都唔错㗎 不过去到先发现佢同海港城其他餐厅嘅质素争好远 食物价钱偏贵 但系食物质素比普通餐厅差 想行新派路线但又设计啲野食质素吾好🤨-🧏🏻‍♀️温馨提示:建议大家可以吾洗去 啲个价钱可以食到更高质 而且更饱嘅野食 而且啲态度都麻麻地 本来book左 跟住佢叫我出面等等 但又无解释有人执紧枱 又见到有其他人入去-▪️ 三文鱼子海胆忌廉酱乌冬 $188▪️ 蒜香蜜糖炸鸡 $188▪️ 海鲜煎饼 $128▪️ 韩式牛肉包饭卷 $108▪️ 蕃薯条配柚子蜜糖酱 $58▪️意式雪糕咖啡 $58▪️肥纳百川 $72▪️百川莓莓 $72#三文鱼子海胆忌廉酱乌冬首先,介绍成个晚餐最好食先,欣赏佢食材新鲜,不过因为煮法都非常著通,所以无咩特别,似屋企鸟冬捞汁。不过三文鱼子好新鲜,食落口有鱼子鲜甜味道,而海胆好大片,吾会有腥味,忌廉酱汁都偏浓稠,酱汁可以完全均匀捞系鸟冬到,不过佢呢个价钱就无咩惊喜。#蒜香蜜糖炸鸡总共有7件鸡 ,Size系比出面平时食开韩国炸鸡细件,似鸡粒Size😶,蜜糖炸鸡完全同出面唔同,平时系炸鸡铺满酱汁,但呢到竟然蘸酱食,禁同普遍炸鸡一样,
▪️ 三文鱼子海胆忌廉酱乌冬 $188
▪️肥纳百川 $72
▪️百川莓莓 $72

#三文鱼子海胆忌廉酱乌冬

#蒜香蜜糖炸鸡
总共有7件鸡 ,Size系比出面平时食开韩国炸鸡细件,似鸡粒Size😶,蜜糖炸鸡完全同出面唔同,平时系炸鸡铺满酱汁,但呢到竟然蘸酱食,禁同普遍炸鸡一样,而且更加吾入味,个蒜香蜜糖酱味吾重,有少少似生蒜加好甜糖浆,而且炸鸡嘅肉好干身,配埋酱汁成个油腻感好重。

#海鲜煎饼
又系一样同想像吾同嘅野食,正常嘅海鲜煎饼会有葱同埋吾同海鲜碎粒做饀料,然后一齐煎,但佢就用京葱呢铺表面,里面加好少量饀料煎😕饀料只有超细粒蚬肉同埋鱿鱼,仲有好重蒜蓉味,掩盖海鲜味,无咩饀料但系价钱就定得贵。煎饼面头有少少焦,但入面好似未熟,食落去好似成口粉浆禁。

#韩式牛肉包饭卷
饭卷包得好吾实,基本夹起就散,食到好污糟,而且饀料同埋饭散晒禁食😫😫牛肉食落去都有少量筋位,配埋佢放过系雪柜嘅饭粒,咬落去好冻,口感好差,而且韩式饭卷好重要嘅麻油味完全无,亦都吾系用咩新鲜牛肉,牛肉味完全食吾出。

#蕃薯条配柚子蜜糖酱
蕃薯条外层炸得都脆口,吾算好热,微温状态。佢吾太重蕃薯味,无我平时食蕃薯条嘅蕃薯甜味,而柚子蜜糖酱,柚子嘅酸酸甜甜味重,但都系完成食吾到蜜糖味。佢两者吾太夹,好似未调好味嘅感觉,不过价钱叫正常,我尚叫接受到🤮

#意式雪糕咖啡
一杯浓缩咖啡,配两球云尼拿雪糕。浓缩咖啡似平价三合一咖啡,而云尼拿雪糕略甜味,食落口会失去左浓缩咖啡精髓,得雪糕死甜味。

#肥纳百川
啲杯朱古力奶昔,系偏甜朱古力奶昔,而本身我以为朱古力味会好浓,但净系得死甜味,而且系用啲cheapcheap地嘅朱古力糖浆,面头铺左棉花糖做装饰,不过佢净系比饮管我,匙羹都无比我😢😢一间行高级路线餐厅,对呢啲基本野都做吾到。

#百川莓莓
啲杯就士多啤梨奶昔,装饰以士多啤梨,饮落去奶昔似用真嘅士多啤梨整🍓,饮到有籽系入面,不过都惯例偏太甜,卖相几岩打卡。
—————————————-——————-—————-
📍Location
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦3楼LCX34号舖

🕙Business hours
星期一至日
11:30 - 22:00
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻