2021-02-04 836 浏览
之前喺呢间Cafe食过晚餐,感觉好唔错,食物出品卖相靓之余味道都仲要好好,最近好想回味下可惜晚市又冇得糖食唯有外卖返屋企。.转咗做外卖之后,部份餐厅原有嘅款式都更改左,感觉好似少咗啲款式,不过价钱就平咗一半。.📍田园日本南瓜忌廉汤配高级脆皮法包 ($38)Pumpkin Cream Soup 南瓜味唔强🎃,质感比较稀,草根觉得creamy啲更好,另外佢有1块硬身法包🥖,配埋汤食都几好。.📍 日风汤咖喱牛肉乌冬配秋葵 ($68)Japanese Curry Soup Beef Udon with Okra 日式咖喱牛肉乌冬🍲,咖喱味都几浓不过唔辣🍛,个汁几多可以用来配晒成个乌冬,不过乌冬腍得滞,呢点扣咗少少分。.📍 焗意式肉酱长通粉 ($68)Baked Penne Bolognese 肉酱蕃茄味浓郁🍅,味道酸酸甜甜加上芝士🧀非常惹味,长通粉烟韧有咬口,份量比较少,但味道唔错!.📍 苹果金宝蛋糕 ($42)Apple Crumble 呢度嘅甜品一向好食手,呢个苹果金宝蛋糕都几特别🍰,充满玉桂味,口感软滑,仲食到粒粒苹果肉🍎,唔错㗎。.📍Green Tea Latte ($43/Hot)绿

📍田园日本南瓜忌廉汤配高级脆皮法包 ($38)
Pumpkin Cream Soup

📍 日风汤咖喱牛肉乌冬配秋葵 ($68)

📍 焗意式肉酱长通粉 ($68)
Baked Penne Bolognese

📍 苹果金宝蛋糕 ($42)
Apple Crumble

📍Green Tea Latte ($43/Hot)
绿茶鲜奶咖啡奶味比较突出🍵,口感顺滑,味道温和, 饮落十分舒服😌。

今次食完外卖觉得堂食质素始终高啲,摆盘卖相同味道都系堂食会比较出色,希望疫情快啲过大家可以去番堂食啦❤️。