2022-05-05
周年紀念梗係要搵返間高級餐廳慶祝一下!喺山林道臥藏呢一間海鮮出品嘅誠意餐廳!👍🏻深海商務套餐 (二人份量)✨前菜湯品有鹹鮮濃郁嘅三文魚味噌湯,湯料滿滿,飲出鮮味但又唔會太過渴口,同時配上雜菜沙律🥗食落爽脆酸甜。✨新鮮靚生蠔共四隻,每款蠔肉都相當飽滿,海水味混雜住礦物味,非常非常之新鮮!美國珍珠蠔較為清新,而愛爾蘭貼比較creamy,食落亦較甜!✨迷你刺身拼盤當日時令有帶子、牡丹蝦、八爪魚、三文魚,用上一個小盤子裝起,但係都有冰鎮住,保持鮮度,帶子加上小小檸檬汁,更是清甜無比!牡丹蝦厚肉帶點黏稠✨煎脆皮鵝肝 豐腴嘅鵝油加上薄脆嘅外皮,入口即溶,滿是鵝肝嘅香氣,食後柔潤感爆棚。✨澳洲草飼羊架呢份羊架都份量十足,肉質粉嫩,羊氈味不太重,邊位充滿油脂香氣,而且用上左香草去醃製,口感軟嫩!✨深海海鮮拉麵本身都疑惑緊喺西餐廳食拉麵,但見到正評連天,即管一試!湯底煮至起泡,入口滿是海鮮嘅鮮甜,加上足料嘅湯料,每一條麵條都索盡湯水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不過去到碗底略會覺得有少少鹹!✨無酒精飲品 叫咗一杯西柚梳打,清甜解油膩。令一杯叫咗比較少見嘅山楂雜果茶,飲落酸口醒神,果香幾重!✨串燒額外點左雞肉棒和牛舌芯,
👍🏻深海商務套餐 (二人份量)
✨前菜
✨新鮮靚生蠔
✨迷你刺身拼盤
✨煎脆皮鵝肝
✨澳洲草飼羊架
✨深海海鮮拉麵
✨無酒精飲品
✨串燒
額外點左雞肉棒和牛舌芯,兩者燒得恰到好處,雞肉棒肉質細膩帶點雞軟骨的爽口,牛舌芯爽脆帶咬口,好重牛味,生熟度嘅拿捏超準確,另外必須要稱讚佢嘅調味非常之適中(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)