2020-12-10 209 浏览
约了好友聚聚,佢介绍了呢间法式甜品店(都有咸点)利东街内,店面有美式快餐店feel,无订位等了5分钟入座,有地下及一楼,我哋上咗一楼靠墙一个二人位,上落嘅楼梯都几窄,楼上都系行鲜艳橙红色墙+胶椅,桌面+地板是水泥色,不会过份刺眼,桌椅都几迫,我哋与旁边嘅四人枱之间走道都要侧身过!食物选择比预期多,我哋两个唔太肚饿,两个咸+一份甜点就好了,店员有礼斯文,耐心解释因甜点要预时间起,所以叫我哋落单落埋,佢哋会因应我哋咸食进度预翻时间比厨房,唔使我哋等太耐,窝心!Americano($32)有点北欧感觉嘅杯,黑咖啡很浓,入口炭烧味太重,太苦了(对我来讲)Yo! Margherita(88)玛格丽特,木板餐盘,长方形pizza较少见,批底很脆,较少烟韧感,芝士味很浓,可以拉丝,蕃茄及菠菜增加pizza鲜嫩多汁口感,好味Truffle World($128)黑松露野菌长通粉,很香很浓嘅松露味,长通粉弹牙,松露忌廉包裹通粉,加上鲜菇,及洒在上面嘅芝士片极香浓,好味Tea break($88)雪糕有得拣,我哋拣咗榛子味,摆盘靓,薄饼烟韧,有蜜糖、榛子酱忌廉,夹杂榛子🌰碎,口感层次及味道层次都好,goo
约了好友聚聚,佢介绍了呢间法式甜品店(都有咸点)利东街内,

Tea break($88)雪糕有得拣,我哋拣咗榛子味,摆盘靓,薄饼烟韧,有蜜糖、榛子酱忌廉,夹杂榛子🌰碎,口感层次及味道层次都好,good👍🏼

店员虽然略cool,需要时都有窝心提议,因桌面细,店员会留意进度,勤快收碟!

人少少聚会刚好

2020-10-26