2016-06-28 2320 浏览
有朋友推介嚟尼间冰室,话性价比高,又好好味。结果一次就知道冇介绍错啦~~D 食物好好味,重点推介我最钟意食嘅瑞士鸡脾!! 尼只大鸡脾成只手掌咁大,肉质嫩而不「鞋」,D 瑞士汁调较得刚刚好,可以令到只脾食落口吾觉油腻,仲好惹味添!!! 下次会再 ENCORE 叫番只鸡脾! 除左鸡脾喺尼度嘅招牌,又点少得芝士蕃茄滑蛋通粉呢~~我仲加左猪润添~~其实芝士蕃茄通粉喺可以配埋招牌嘅瑞士鸡脾做一个套餐架!! 一次过ORDER,可以食到两个招牌菜㖞,一定唔好错过啊~~其实我自己本身都好钟意食蕃茄嘅,钟意有蕃茄肉,真材实料嘅制品,尼碗蕃茄通粉就完全可以符合我嘅要求,D 味道一D 都吾假。而通粉上面嘅滑蛋好香蛋味同滑。同埋猪润嫩而且同蕃茄都好夹,正啊!! 我今次食喺晚饭时间,令我忍吾住 希望听朝早餐都食尼碗通粉。如果我啊妈D 早餐都咁好食,我一定会预足时间起身,叹番个靓早餐。近排天气热到爆,叫番杯红豆冰真喺无得顶啊! D 红豆味吾会话好淡,相反浓得嚟又软,好易入口,真喺有比足时间煲嫁!! 同埋嚟到冰室叫红豆冰,完全喺令你回想起童年嘅美好回忆!! 尼个蕃茄肉酱意粉都好好食,点算!好幸福啊!!
有朋友推介嚟尼间冰室,话性价比高,又好好味。
瑞士鸡脾
脾!

蓄茄通粉

红豆冰
蕃茄肉酱意粉
尼个蕃茄肉酱意粉都好好食,点算!好幸福啊!! D 蕃茄肉酱好惹味,而且肉酱分量好多,同意粉嘅比例喺一半半啦,所以好过隐!!究竟喺肉酱伴意粉,定意粉伴肉酱呢??
因为尼碟意粉喺我朋友嘅,我食左小小,已经觉得好正,回味无穷! 又吾好意思喺咁食佢碟意粉…………… 所以!!我决定下次都会叫尼碟意粉食!!!
同埋呢,尼间冰室D环境都好靓,D 摆设有D 懐旧FEEL~老香港嘅味道!
2016-06-21
  • 瑞士鸡脾、蕃茄滑蛋通粉、蕃茄肉酱意粉、红豆冰