2021-07-01 645 浏览
布丁烧系我其中一样好钟意食既甜品,一个甜品又可以食到蛋糕,又可以食到布丁,真系好开心好满足,葵广呢间🦌布丁烧既人气绝对唔会输卑🦉,黎到一于试下店舖位于葵广3/F TOP世界入面,墙上既彩色手绘画将唔同口味既布丁烧都画左系墙上,真系又靓又抢眼椰爷布丁烧系呢度既signature,用上新鲜椰青同椰青水制成,布丁系有阵阵好清既椰香,味道真系好清新好特别,一d唔腻Earl Grey布丁烧面层焦糖既微苦,伯爵茶既茶香,两者都无抢到大家既味道,用上低糖配方,我钟意抹茶布丁烧抹茶粉系用上丸久小山园既青岚,布丁抹茶味道浓郁,aftertaste系有点回甘既味道我觉得🦌布丁烧食落无🦉布丁烧咁腻,较轻盈,口味亦都较多,我自己就钟意🦌多d不过负责收钱个位女士d态度就有点唔忧做既感觉,明明自己听错左仲忟过我,可能生意太好都做得辛苦,希望佢下次可以笑多d,唔好咁唔耐烦同咁黑啦😣