2020-06-07 926 浏览
最近依几个星期时不时就会落大雨🥵 就算好想出街食都变到好却步,所以叫外卖既次数就增加左好多。上星期口痕想食鳗鱼,雨天叫外卖好似特别抵咁😹喺依间餐厅叫左个特选鳗鱼便当 ($138)觉得真系几抵食。 送到黎既时间包装得几靓,系一个日式便当咁样,而且都包得几实。跟餐既面豉汤好够味,足料之余又唔系味精汤。除咗麻酱豆腐沙律之外,仲有海草等等醒胃既前菜。小食方面就有炸鱿鱼球,鲜味十足而且好有咬口,而玉子烧虽然系外卖,但仲系暖暖地充满蛋香。而主角鳗鱼既份量我谂相都睇到超足料!皮脆肉滑,而且肉厚。而我自己觉得食鳗鱼饭其中一个最重要嘅点系够多汁黎捞饭😳虽然系叫外卖但系整体而言嘅表现都唔错,如果系lunch嘅话堂食应该会更加抵食,都会考虑试下!
喺依间餐厅叫左个特选鳗鱼便当 ($138)觉得真系几抵食。

跟餐既面豉汤好够味,足料之余又唔系味精汤。

外卖送餐