2018-10-10 1895 浏览
难得星期六可以得闲食个brunch, 我同友人就系openrice揾到呢间几多好评的餐厅试试,系openrice订位,满$400有7折10月系万圣节,所以餐厅好多万圣节装饰,几有心思,晚上黎应该好有气氛我地叫左两个set , 主菜加$48有个set沙律系简简单单的沙律菜, 有少少荞麦面酱汁嘅味道甘荀汤甘荀汤好滑,唔会太腻餐包:包本身充满香草味,加埋牛油好夹,口感比较soft 我地叫左两杯饮品:Godiva delight(有酒精)呢杯劲有心思,d冰系朱古力味,所以即使佢溶左,杯饮品只会愈黎愈浓,而且加左d橙皮落去,多左阵果香 吉百利甜酒味道都重,但我朋友唔钟意饮酒 都觉得接受到,话几好饮。Choco chip 呢杯朱古力味好浓郁,cream底下系星星脆脆,几有口感, 成杯野岩晒朱古力控手打和牛汉堡餐厅将平时会放落汉堡入面嘅酸瓜、蕃茄、洋葱同菜分开摆,等客人想食咩就自己加落去, 呢个做法都几好,因为我朋友就系唔食洋葱的去和牛汉堡好重牛味, 够juicy D薯条炸得好脆,有少少黑松露香味烟三文鱼露笋意大利粉呢碟好足料,因为有好多三文鱼同菇入口creamy, 唔会太咸,味道岩岩好另外加钱叫多

我地叫左两个set , 主菜加$48有个set
沙律系简简单单的沙律菜, 有少少荞麦面酱汁嘅味道

甘荀汤
甘荀汤好滑,唔会太腻

餐包:
包本身充满香草味,加埋牛油好夹,口感比较soft

我地叫左两杯饮品:
Godiva delight(有酒精)
,而且加左d橙皮落去,多左阵果香

Choco chip

手打和牛汉堡

去和牛汉堡好重牛味, 够juicy

D薯条炸得好脆,有少少黑松露香味

烟三文鱼露笋意大利粉
呢碟好足料,因为有好多三文鱼同菇

入口creamy, 唔会太咸,味道岩岩好

另外加钱叫多左个甜品
半熟流心芝士挞
由于我切得太不美观啦,所以就冇影切完后嘅样子, 佢系好好好流心的, 劲creamy, 又好香芝士味,我朋友差不多霸晒黎食。