2021-09-05 41 浏览
首先系车仔面有好多选择,我拣左依间系因为佢除咗有好多传统嘅车仔面𩠌之外,佢嘅小食都好好食,真系可以一试☺️☺️☺️☺️佢有自制菜甫食,亦都系有少少辣嘅,为一碗车仔面增添不少风味。如果钟意食辣嘅朋友可以试吓加菜甫。叫咗稻庭乌冬作为面底,虽然稻庭乌冬要加$3 ,但系佢嘅质素就真系唔错,因为平时嘅粗面幼面我都唔系咁钟意食,净系钟意食有咬口嘅乌冬。至于𩠌方面,我就叫咗墨鱼丸,牛筋丸,菜心,同一碟瑞士鸡翼。汤底就叫咗腩汁加麻辣,我真系觉得个麻辣几好食,如果怕辣嘅就千祈唔好落晒全部麻辣汁!墨鱼丸同牛筋丸都冇单后,而且每一款都好大粒,每样又有三粒,份量都几好。菜心就正正常常啦。瑞士鸡翼又可以介绍因为佢嘅瑞士汁整得唔错,之前食过深水埗一间好出名嘅车仔面,佢嘅瑞士鸡翼都好出名,不过近年佢嘅鸡翼质素就麻麻,所以依间食瑞士鸡翼又有喜出望外嘅感觉。佢嘅汁香,唔会太咸,瑞士鸡翼亦都入味。最后饮杯冻柠乐就结束了

佢有自制菜甫食,

最后饮杯冻柠乐就结束了