放工同朋友黎食荔枝角呢间日本过江龙烧肉😺睇落都几正~环境都好雅致~食完觉得真系好高质呀😻点左「花。特盛」,因为呢set牛猪鸡海鲜都有,样样都想食,牛又咁多款唔知食咩好,呢个特盛简直系懒人唔洗谂之选🤪 想知啲牛系属于边个部位仲可以参考返menu👍🏻有沙律同泡菜前菜🫶🏻几开胃唔好睇少上枱三碟野好似好少,食食下就觉得好饱🤣 个炉烧出黎的肉有一格格的烤痕,很有feel🤣和牛6点盛,包含6款黑毛和牛~日本和牛真系好正,烧出黎油香很重又无骚味😻和牛友三角-油脂分布适中的霜降牛肉,望落最多脂肪而且十分粉嫩😻烧完超香, 油脂香浓入口融化极juicy和牛肩三角-薄切的肩三角,油脂分布虽然没友三角那么满满,但肉质很嫩,油香满满👍🏻和牛龟之甲-属大腿肉,薄切肉质较有咬口亦不失油香和牛鞍下-肉质细嫩,牛味较浓的部位🤪和牛芯芯-都系后腿位置既肉,较厚切,有咬口🤪和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香鸡之盛合,含鸡肉三味,鸡颈柳,鸡腿肉同鸡胸肉。鸡颈同鸡腿肉比较嫩滑,连住既鸡皮烧出黎仲脆脆地🥲太邪恶了吧!鸡柳会相对较健康😇猪之盛合,含北海道梦之大地豚(个名好型)的豚颈肉,豚里肌,豚肋肉。三款肉质都入口好嫩滑,
有沙律同泡菜前菜🫶🏻几开胃
和牛龟之甲-属大腿肉,薄切肉质较有咬口亦不失油香
和牛鞍下-肉质细嫩,牛味较浓的部位🤪
和牛芯芯-都系后腿位置既肉,较厚切,有咬口🤪
和牛筋肉,最有咬口的部位,有肉香但不失油香

鸡之盛合,含鸡肉三味,鸡颈柳,鸡腿肉同鸡胸肉。

三款肉质都入口好嫩滑,无猪骚味🙂烧出来香香der

最后烧埋个海鲜三味
成大半条鱿鱼筒好满足😍烧完感觉肉质都算新鲜,有爽脆口感!
只虾都算大只同新鲜,肉质很弹牙😍
带子虽然比较细小,但都鲜甜既!

呢个Set真系超满足!两名女子食有啲饱,三个细食既女子就应该岩岩好🤣
虽然价钱相对较高,但食物质素整体都超赞👍🏻🫶🏻怕肥无特别叫饮品,店员添茶都好勤力🫶🏻
推荐👍🏻👍🏻
和牛6点拼盘