2022-08-19
依家想約人食飯可以慢慢吹水嘅地方真係越黎越少,大部分餐廳都只係得1-1.5小時嘅用餐時間,食完野都冇咩時間剩。約左個好耐冇見兼就黎要移民嘅朋友出黎食飯,真係好需要一個空間可以好好傾計道別。揾左呢間地點就腳又好坐嘅酒吧餐廳,食住野飲住酒咁傾下計。我地黎嘅時間好早,同埋係平日,所以一開始好似包場咁滯。但放工時間就開始陸陸續續有人黎。野食選擇唔算多,但勝在份量都算夠飽。我地叫左個澳洲M2 牛扒,大過我個手掌。店員冇特別問我地要幾成熟,但煮出黎嘅熟度岩岩好。牛扒有少少部份有筋,所以有D 韌。香草意粉就幾有驚喜,有香草嘅清新香味得黎又creamy。Black Cod and Jumbo Scallops Herb Pasta,魚嘅肉質嫩滑,即使簡單調味但一D都唔腥,帶子煎得岩岩好,唔會好乾身Chill下點可以唔叫酒飲~我地每人叫左一杯呢度嘅signature cocktail黎試,好特別嘅係呢度係signature cocktail全部都係以茶調味。愛飲茶嘅我一定要試下。荔枝煎茶超級超級出色!唔係誇張,係我飲過最好飲嘅cocktail! 荔枝本身嘅味道就易入口,而呢杯嘅茶香非常濃厚,唔係走清新路
Chill下點可以唔叫酒飲~我地每人叫左一杯呢度嘅signature cocktail黎試,好特別嘅係呢度係signature cocktail全部都係以茶調味。愛飲茶嘅我一定要試下。荔枝煎茶超級超級出色!唔係誇張,係我飲過最好飲嘅cocktail! 荔枝本身嘅味道就易入口,而呢杯嘅茶香非常濃厚,唔係走清新路線,但煎茶嘅香味同酒係意想不到嘅夾,加埋一齊不但冇蓋過對方,反而昇華左成件事!回味無窮,好想再飲呀!另外一杯香莓茉莉就係走fresh嘅感覺,不過個人都係覺得莓味嘅酒容易會有藥水味,唔太岩我。