2022-08-09
今日星期日,一於食餐好嘅叉叉電。幾日前喺網上預約咗荃灣大鴻輝嘅佐賀燒肉,試佢嘅LV4 極上和牛海鮮放題。小弟唔係燒肉迷,一嚟食量唔多,二嚟好怕食完一身燒肉味,但係今晚食完,我覺得啦呢間食得過,過一排我都會返去幫襯!(以下評價以5⭐️最高)環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️舖面同座位都好乾淨,我同女朋友被安排坐卡位,夠晒寬敞。間舖冷氣好夠,大熱天時玩室內燒烤都食得好舒服。爐邊抽風系統做得幾好,雖然係燒肉店,但食完都無成身燒肉味。服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️待應帶我哋入座會邊行邊介紹邊喥係自助飲料同沙律吧。叫嘢食落單好方便,都係scan QR code睇電子餐單。落完單大約幾分鐘就到,上菜速度都幾快。燒到咁上下會有待應主動幫手換燒網。飲品 ⭐️⭐️⭐️⭐️自助飲品區有多款罐裝汽水及茶任均選擇。雪櫃好夠凍,最怕係餐廳有雪櫃但嘢飲唔凍。另外嘅飲品數量都好充足,不時有人補充。如果想飲酒嘅都可以叫待應額外落單,但今晚就因為揸車所以無叫。食物 ⭐️⭐️⭐️⭐️所有食材都好新鮮,醬料有三款:日式燒肉汁,鹽醬同埋辣醬。大部份嘅生肉都預先醃咗,燒完唔沾汁都夠味。一起爐即刻送上嘅有招牌煙薰壼漬封門柳同埋牛肉九宮格。九宮格嘅賣相好靚,打卡一流!而燒起上嚟每款
(以下評價以5⭐️最高)
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
飲品 ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物 ⭐️⭐️⭐️⭐️
所有食材都好新鮮,醬料有三款:日式燒肉汁,鹽醬同埋辣醬。大部份嘅生肉都預先醃咗,燒完唔沾汁都夠味。一起爐即刻送上嘅有招牌煙薰壼漬封門柳同埋牛肉九宮格。九宮格嘅賣相好靚,打卡一流!而燒起上嚟每款肉都有不同口感,啱晒對食有要求嘅我。
九宮格包極上同埋安格斯牛小排,嚴選牛頸脊同埋牛肩里肌,特上牛肩胛翼板肉,特上牛肋骨肉,極上牛舌,特上褲裙肉同埋極黑和牛三叉肉。每一啖都係一種享受。
食完和牛頭盤梗係叫各類海鮮試吓,話哂係放題,點可以執輸?海鮮我哋都點咗六樣,分別有燒三文魚旗,燒多春魚,鯖魚,牛油清酒煮蜆,帶子等等。最出色係蜆,好香牛油味而且夠肥美,其他嘅海鮮都唔錯。
蔬菜選擇唔多,主要有自助嘅即食沙律菜。而燒得嘅就有冬菇,南瓜,脆肉瓜等等。
食到七七八八,梗係要食甜品啦。自助吧有雪糕同豆腐花,另外仲有幾款蛋糕揀,完美總結咗今晚嘅燒肉放題。