2022-06-21 27 浏览
呢個串燒鋪坐落係荃灣,驟眼睇就好一間cafe 咁,裝修好新淨光猛坐得好舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 所以就算係平日嘅夜晚都一定座無虛席。上菜嘅速度好快,落單之後唔使15分鐘,就陸續上菜 抵讚!٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و酸辣粉🍜 配料加咗生菜 墨魚丸 豬大腸 牛柏葉($63) 可以自由選擇辣度,大大碗絕對冇Hea人,配料都好足,唔係得兩片貨仔٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 佢個豬大腸仲好有驚喜,煮得十分軟腍同入味,一啲煮唔蘇!( ̀⌄ ́)招牌牛舌心 ($28)+ 厚燒牛舌($28) 果然係招牌!食落去好爽口仲好鬆化,十分十分推薦!必食!!!相比起牛舌心 牛舌就更加厚同大片,牛味濃郁。但相較之下比較推介牛舌心,口感比較好。原條茄子($42)絕對係用生命來推介,茄子夠綿,蒜蓉好似唔駛錢咁,充滿晒蒜香,識食一定要嗌佢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)雞泡魚乾($42)呢個絕對係好值得食嘅前菜,燒到好脆口,再加埋沙律醬,好開胃( ̀⌄ ́) 蒜香牛油雜菇 ($40)充滿蒜香同埋牛油味,入邊分別有鮮冬菇 雞髀菇同金針菇,大大份$40值回票價!五花腩串 ($20) 五花腩燒得好香再加上肥瘦適中,再加埋配料調,辣辣地。食落唔會感覺太肥膩。yum yum (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛

酸辣粉🍜 配料加咗生菜 墨魚丸 豬大腸 牛柏葉($63)

招牌牛舌心 ($28)+ 厚燒牛舌($28)

原條茄子($42)

雞泡魚乾($42)

蒜香牛油雜菇 ($40)

五花腩串 ($20)
五花腩燒得好香再加上肥瘦適中,再加埋配料調,辣辣地。食落唔會感覺太肥膩。yum yum (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

雞中翼($18)
佢嘅雞翼比較特別,攤開左黎燒,食落會比較脆口,入邊又啱啱好! push!!!!!

泰式豬頸肉 ($22)
外皮燒到金黃,再加埋泰式辣醬酸酸甜甜,好解膩。

雞軟骨串x2($22)
好有咬口而且調味同雞軟骨好夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

翠玉瓜($16)
燒香左嘅翠玉瓜,比平時更加Juicy,燒完之後外皮脆入面腍,值得一試。

秋葵($16)
燒過嘅秋葵外皮會更加脆,再加埋調味,串燒如果一定要食菜我一定會揀秋葵(^。^)

蒜蓉粉絲扇貝($50)
好香,精華滲曬落粉絲,發明蒜蓉粉絲扇貝嘅人真係好偉大(*≧ω≦)

蟶子x2($90)
呢個真係要趁熱食,又爽口又彈牙feel到佢好新鮮, jengggg (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

生蠔x2 ($90)
面層有好足料嘅蒜蓉,配埋生蠔真係好夾,好juicy ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

鵪鶉蛋($15)
燒完嘅鵪鶉蛋更加香 一啖接一啖(*≧ω≦)

芝心竹輪卷($18)
一咬開芝士即刻爆出嚟。好食!

雞髀菇($16)
燒完一啲都唔乾,仲有菇嘅汁汁喺度。

榴槤炸彈 ($28)
咬落外面脆口,中間煙韌,再加埋榴槤流心,係絕對絕對唔可以錯過嘅美食,高質(≧∇≦)

山楂桑棗茶($48)
估唔到熱飲同串燒都可以好夾,山楂茶飲落甜度適中,又暖胃。下次唔想飲啤酒嘅話,我會強烈建議飲熱茶,巧疏肝ga (茶

真係估唔到我哋兩個女仔竟然可以食到咁多嘢,可能真係因為太好食太惹味,食食下就食到咁多啦(*≧ω≦) 呢間串燒店性價比真心好高,價錢唔貴但係啲嘢好好食,叫嘅嘢基本上都唔會有伏(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

地址:共度一燒 (荃灣)
荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖