2018-06-01 39 浏览
平時好小去到荃灣行街,今日同男朋友經過路德圍就見到依間越南野,第一眼就比啲裝修吸引左好有越南風味。6點半就已經好多人。勁好生意近排實在太熱 一入去就即刻叫左杯益力多沙冰同杯凍既越式滴漏咖啡益力多沙冰十分消暑👍🏽又唔會太甜而杯咖啡就好有越南特色,可以睇住啲咖啡慢慢滴落黎就好有feel.飲落去幾有咖啡香 而且仲會甜甜地 幾推介之後就叫左個越式柚子鮮蝦沙律,豬頸肉撈檬,牛油果軟殼蟹米紙卷同個串燒拼盤越南風格的沙拉在炎熱的夏天食,柚子加埋啲汁 酸酸地 十分開胃。作為頭盤十分適合豬頸肉唔會太硬 仲要好大舊 而且份量十足 加埋撈檬 認真唔錯牛油果軟殼蟹米紙卷估唔同牛油果同軟殼蟹都幾夾 都有啲驚喜 同撈檬既感覺幾相似 最後有個串燒拼盤 拼盤有牛 雞各3條 烤得幾香脆 加埋個汁 勁香口 食到停唔到
好有越南風味。6點半就已經好多人。勁好生意

益力多沙冰十分消暑👍🏽又唔會太甜