2018-09-16 31 浏览
豚骨湯叉燒拉麵賣相好正宗,三、四片豚肉叉燒浸係濃郁奶色嘅湯底入面,面頭有點蔥粒,再加上一塊紫菜,和味濃呷一口香濃嘅豚骨湯,再食一撮面,湯底融入拉麵嘅每一條麵條當中拉麵軟硬剛好,叉燒亦好軟熟,油脂分佈剛好,食完唔會感覺太油膩,連湯都飲埋呀隨麵附送嘅一碟小菜係漬醃泡菜,有蘿蔔同青瓜,醃得好酸,十分開胃另外叫嘅一杯熱朱古力牛奶,杯中有滿滿嘅奶泡,朱古力醬,上面更堆咗一座由烘烤過嘅杏仁做出嚟嘅小山令平平凡凡嘅一杯熱朱奶增添咗唔少香味我哋仲叫咗個豚肉泡菜蛋丼,豚肉片薄薄地,用泡菜煮過,食落好香口惹味再加上少許蔥段同蛋香,整體好適合用嚟餸飯呢個飯旁邊仲有好多一碟碟嘅小菜,有豆腐,紅蘿蔔黃豆,紅蘿蔔蓮藕漬煮,好豐富,食落有好多唔同嘅口感雜錦天婦羅有海老,秋葵,冬菇,蓮藕等等,炸漿好薄,再醮上有白蘿蔔蓉嘅天婦羅汁,食落清新香脆快樂不知時日過,同朋友傾偈傾到佢舖頭就嚟打烊,冇晒人不過仔細一空,舖頭整體裝修用實木,設計好有日式茶房嘅感覺,坐係度真係幾舒服

豚骨湯叉燒拉麵

令平平凡凡嘅一杯熱朱奶增添咗唔少香味

熱巧克力牛奶

再加上少許蔥段同蛋香,整體好適合用嚟餸飯

豬肉泡菜雞蛋丼飯

什錦天婦羅

快樂不知時日過,同朋友傾偈傾到佢舖頭就嚟打烊,冇晒人

豚骨湯叉燒拉麵
豬肉泡菜雞蛋丼飯