1K
2018-09-13 11 浏览
我與瓊姐去sogo行街,經過軒尼詩道發現一間隱藏於地庫的“三川居酒屋”,見到又幾神秘,而且時間又剛好lunch time, 不防落去試一試。我哋落去居酒屋看到布置好精緻,是在模仿古代茅舍,天花掛了很多彩色旗幟全是魚的圖案, 餐具茶杯就有花嘅圖案,設計得很好心思啊~午餐餐牌都勁多選擇,有烏冬、定食、丼、鍋物、石頭飯、 壽司及蕎麥麵等。午餐仲連前菜、漬物、沙律及味噌湯, CP值高,相當超值。我叫了季節壽司配蕎麥麵($98),裏面有三文魚刺身,壽司有三文魚、鱆紅、油甘魚同八爪魚, 仲有蕎麥冷麵。魚生壽司非常新鮮, 整個套餐都非常健康, 啱曬我呢一個想keep fit人士呀~而瓊姐就叫了毛蟹泡菜豚肉鍋($98), 材料相當豐富,毛蟹都有一大隻,味道方面泡菜味濃郁, 配上白飯一起食,配搭十分夾~

我叫了季節壽司配蕎麥麵($98),裏面有三文魚刺身壽司有三文魚、鱆紅、油甘魚同八爪魚, 仲有蕎麥冷麵。魚生壽司非常新鮮, 整個套餐都非常健康, 啱曬我呢一個想keep fit人士呀~