2018-07-21
睇個門面就知係以復古懷舊做主題,近來冰室好似愈來愈多,質素亦不錯,所以我又被吸引入黎。入面裝修懷舊得黎好可愛,心情都變得好。睇睇餐牌係普通冰室價錢,合理,選擇唔係特別多,不過一般ge都有齊。男友揀左蕃茄湯通粉常餐,包黑松露炒滑蛋同多士,而我就揀左啫啫雞球煲,有例湯白飯。茄通好快就黎左,有得揀牛肉或者豬肝,佢揀左牛肉,一黎就當然試試個湯,點知佢反應勁大😂心諗有無咁誇,點知真係好好好飲,蕃茄味濃郁,偏酸,但一d都唔稠,最後係飲哂d湯,而牛肉就好淋,分量適中。好快蛋同多士都黎左,多士香脆唔會燶,牛油適中,個蛋亦非常出色,淡淡黑松露味唔會蓋過蛋味❤️。我個雞煲相信需要時間製作,出到黎熱辣辣,因為雞球關係啖啖肉,仲食得出炸過黎tim,而個汁唔會太重口味,撈飯正。例湯雖然普通,但勝在清甜,有媽媽ge味道。飲品比例很不錯,good。下次再黎必食茄通!!!
入面裝修懷舊得黎好可愛,心情都變得好。
例湯雖然普通,但勝在清甜,有媽媽ge味道。
飲品比例很不錯,good。
下次再黎必食茄通!!!