2019-08-28 54 浏览
少女心Séan Cafe👧🏻位於尖沙咀赫德道附近既花系啡啡室🍰透過門口大玻璃窗已經見到店裏面花嘅角落 佈置吸引 好日系♥️雖然店舖唔算好大但係睇得出呢度嘅每一個細節都好有心機打理🙆🏻‍♀️Dinner set包括有餐湯主菜同埋飲品 都有甜品選擇🍮忌廉粟米湯由小鍋器皿上桌飲完湯就上主菜分別叫咗黑松露風乾火腿意粉及牛肝菌帶子燴飯👌意粉有淡淡的黑松露香味野菌配上黑松露係不二之選第一次嘗試加上Parma Ham既配搭 個人覺得鹹咗少少 不過扁意粉嘅質感唔錯另外燴飯一上枱我同朋友都覺得擺盤好藝術🎨 旁邊嘅黑醋汁中和返牛肝菌同白汁既油膩 如果怕太油膩可以加檸檬汁開頭都擔心玫瑰花瓣既味道會唔會唔夾但係放入口又唔覺得有問題值得一讚嘅係佢三粒帶子都非常之爽口同新鮮絕對冇偷工減料😚最最最最值得一題係佢嘅飲品抹茶鮮奶同埋玫瑰鮮奶咖啡都各有特色 唔苦澀配上咖啡杯旁邊嘅裝飾覺得自己好似去咗英國食下午茶嘅貴婦生活💆‍♀️💅🏻佢嘅餐具同擺盤都別有心思蘋果芝士蛋糕🍰酸酸甜甜嘅蘋果粒中和返芝士蛋糕嘅甜味 再配上咖啡剛剛好尖沙咀有好多隱世小舖有待發掘💪SeanCafe係各位少女心打卡熱點 有時間可以叫杯咖啡☕️chill一chi
少女心Séan Cafe👧🏻
位於尖沙咀赫德道附近既花系啡啡室🍰