路经呢间十分吸睛嘅外卖店,又见到都有几个人等紧外卖,我又去好奇下。呢间餐厅主打花甲粉,有唔同汤底可以拣,我要左麻辣汤底,花甲嘅份量非常多,食落唔会觉得霉或者好淋,而系带有鲜甜味道,食得出系好新鲜又无沙,功夫同用料都绝不马虎。配料仲有豆卜同金菇,吸收左只汤汁非常浓郁惹味。粉丝烟韧弹牙,同样吸收汤底精华,辣辣麻麻够过瘾!鱿鱼须炸得好香口,份量亦唔少鱿鱼须调味好好食,外皮够脆,里面鱿鱼够弹牙,大大条又厚身,好食推介!盐酥香鸡同样炸得非常香脆而且仲有盐酥香味,一粒粒细细够晒方便,鸡肉够嫩,好味到停唔到口!食完咁多热气嘢,要埋冰冻绿豆沙减轻罪恶感,简单嘅绿豆沙食落亦好出色,比一般外卖店高质素,又落左陈皮同海带,用料十足,价钱又唔贵,正!

外卖自取