2022-01-11 1578 浏览
一間睇到相已經深深吸引嘅意大利菜餐廳🇮🇹裝修靚,餐具亦都好靚。先分享我最鍾意嘅呢個Tubetti🥰.♦ Cheese Wheel Al Tartufo ˚ $338一直都好鍾意呢種Cheese Wheel既Pasta, 今次加埋黑松露真係抗拒唔到😍服務員將岩岩煮好嘅Tubetti加入Cheese Wheel,然後再加上Parmesan cheese同新鮮黑松露。成個意粉用咗三款芝士,兩種松露,所以味道好出!呢道菜我係好推薦既!🥰.呢間意大利菜餐廳🇮🇹除左Cheese Wheel好食之外,好可惜其他菜式只係屬於一般,不過又未至於唔好食既。.♦ Vitelli Tonnato Della Domenica ˚ 178意大利傳統嘅cold cut dish,碟上嘅係烤牛肉,上面有Tuna Mayo。坦白講每一次食呢個菜味道都係大同小異😂肉質無咩特別,但亦無令人失望.♦ La Grande Burrata 300GR ˚ $258呢個芝士份量好大,但係質地好實🤔底下嘅蕃茄唔算甜,食落口其實完全無特別。加埋其他火腿同香腸,感覺就係好普通,而又唔使煮既冷盤咁.♦ Mediterranean Sea

♦ Mediterranean Seafood Stew ˚ $178
呢個海鮮拼盤味道唔錯👍🏻 海鮮種類都幾多,有大蝦、魚、青口、蜆、魷魚。基本上都幾甜,不過蜆就真係細粒咗啲。另外佢仲有配sour dough,蘸埋個醬其實唔錯!