2016-12-14 862 浏览
香港愈來愈多地方賣芋圓,今天系屯門打算飲豆腐花奶茶,見到有賣芋圓,當然要試下,一試有驚喜,我們一行5人買了5碗,都好好食!芋圓地瓜圓:芋圓有芋頭味,地瓜圓有蕃薯味!仲要彈牙的,系台灣的味道芋圓3號:好似台灣甘分芋圓1,2,3號,有豆腐花、湯圓、紅豆,三樣都正,紅豆好大粒好好味,湯圓系凍的豆腐花上都彈牙3.6牛奶豆花芋圓:牛奶同豆花勁滑,香濃又突出了芋圓的味道白果腐竹芋圓:個味出奇地夾,創意之選,仲勁多白果,本身個腐竹湯水都好好味,如果有埋隻蛋仲正!仙草榴連芋圓:仙草好滑好香,同台灣的仙草凍有得比。問過有沒有熱的,話而家冇做,希望天氣凍d時會出埋燒仙草,甘就勁正la! 榴連系成球榴槤肉,勁重榴槤味,我個friend 食得好開心,我就鐘意分開芋圓同榴槤食有得揀芋圓:揀左豆花、芋圓、小丸子丶湯圓,好好味 總括來講,全部芋圓都好味,湯水、仙草都好正,台灣的口味!可以系香港食到呢個質素真是有驚喜!仲要系屯門的小店,以後除了飲品,仲可以食芋圓!唯一一個問題,真是好多人圍住買野,浄系排隊俾錢都等成10分鐘!系咪我唔識揀時間去買野?

3.6牛奶豆花芋圓:牛奶同豆花勁滑,香濃又突出了芋圓的味道

我就鐘意分開芋圓同榴槤食

有得揀芋圓:揀左豆花、芋圓、小丸子丶湯圓,好好味

總括來講,全部芋圓都好味,湯水、仙草都好正,台灣的口味!

3.6牛乳芋圓、芋圓3號、有得揀芋圓、白果腐竹糖水芋圓、榴槤皇仙草芋圓
榴槤皇仙草芋圓
有得揀芋圓
2016-12-14
$30 (宵夜)
榴槤皇仙草芋圓
有得揀芋圓