2020-05-22 3878 浏览
自从有咗呢个foodie account之后,好少好少会重复餐厅食,有一种想试多啲唔同嘅餐厅介绍俾大家嘅感觉。但 mmd.mamaday 就系其中一间我食完过一排又会crave嘅餐厅!!呢度嘅装修环境都已经出晒名玩味浓,食物质素又有保证,款式选择又多,真系会令你成日都会想encore㗎🤪.ever since i started this foodie account 😆 i rarely going to the same place twice 🤣 but mmd.mamaday is one that i would crave and want to go again no matter what 😋 super beautiful looking decor, food quality is good and tons of foods to choose from 👍 definitely a place we want to go back to over and over again 😊.《点解个个都叫软壳蟹比萨架?》$138 😋😋𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛

《点解个个都叫软壳蟹比萨架?》$138 😋😋
𝐈𝐬 𝐒𝐨𝐟𝐭-𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐀 𝐌𝐮𝐬𝐭 𝐓𝐫𝐲?
之前都食过呢度嘅pizza,饼底出色,口感松脆,同行朋友形容为「罕有觉得好食嘅薄批」!!
软壳蟹再加埋芝士菠萝同埋千岛酱,口感层次非常丰富。而味道咸咸甜甜咁都几得意~
略嫌软壳蟹炸得唔够香脆,不过size大大只,份量十足,无论系蟹膏定蟹肉嘅份量都好多🤤

《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面》$128 😋😋😋
𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞
其实本身一心谂住嚟食鳗鱼饭,但同朋友见到呢个劲多蟹肉又有蟹膏嘅意粉忍唔住叫咗!!
有齐晒蟹肉、蟹膏同埋蟹钳,而且份量都非常之多,确保你每一啖都一定又系!!整体味道比较鲜甜,虽然份量比我想像中少,但绝对值得一试。
都几辣的泰式打抛猪乌冬

《都几辣的泰式打抛猪乌冬》$118 😋😋😋
𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐒𝐭𝐢𝐫-𝐅𝐫𝐲 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐔𝐝𝐨𝐧
朋友之前食过之后一直都念念不忘,佢话试过好几次都无,所以今次见到就一定要食!!上到枱嘅时候已经闻到好香好香,有一种东南亚风味嘅感觉~
辣肉碎都真系几辣下,再加上口感弹牙嘅粗乌冬,越食越过瘾,非常之惹味👅但真系好辣好辣好辣!
明太子薯条

𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲 mmd.mamaday