2020-01-11 690 浏览
今日早收工就去左新都城行下,隔左差唔多成3-4年无黎原来已经变左咁多而且仲多左好多餐厅.行过经过见到呢间四季良晨装修得几靓又几有文青feel就入左去.餐厅系半快餐形式要自己系出面点左餐先然後就可以坐底等食.作为一间台湾餐饭梗系点一点牛肉面食下,三盛牛肉面配有腱心牛肉,牛腩同牛丸配红烧牛肉汤.汤底都有6款选择,由清汤到重口味汤底都有.红烧牛肉汤底带少少辣椒香入口几香牛香味带微甜又唔会好油腻,饮完都唔会好口渴.本身唔知牛腱系咪黎,上枱先知牛展=牛腱.牛腱肉唔会切得好薄,厚厚一块肉质爽弹又够入味.牛腩够腍之余又唔会无晒牛肉质感,带有牛脂香.最欣赏系牛丸!估唔到咁浓牛肉味,入口又好爽弹.台湾面既面条弯弯曲曲入口都几滑丰有弹性唔会入口感觉好糊.卤水豆腐切成一粒粒,卤得够入味得黎又唔会好咸.食台湾野当然都唔会少左台式饮品,仙气火龙果茶真系用新鲜既红肉火龙果汁打成.杯内呈红粉色既渐变层好仙气.饮落好清甜仲食到少少红火龙果籽,食完浓味既牛肉面饮返杯新鲜果系茶解渴又降温.

卤水豆腐切成一粒粒,卤得够入味得黎又唔会好咸.

• 仙气火龙果茶