2020-09-06 5925 浏览
繁忙的生活中需要休息享受下,故约好友去叹下午茶,这酒店中的下午茶需要提早预约,环境很好,空间亦很充足,酒店的贴心服务,能够让客人悠闲地渡过一个下午。下午茶每位可以选一款茶或啡、两个松饼、4款咸点及4款甜点,份量充足。茶的品种有12种,waiter 会攞埋茶叶作介绍,一定有款啱自己口味。我哋今次拣左Darjeeling Moonshine 同Scented Aged Puerh。Darjeeling Moonshine 味道好好,喜欢花茶嘅人应该会钟意,而Scented Aged Puerh就系带有橘皮味嘅浓茶,我发现啲茶refit左两、三次都重未淡。再黎就系选择咸点,waiter 会推整架点心车介绍咸点同甜点,咸、甜都系8款里面拣4款,可以选择自己钟意❤️嘅款式。整体来讲,食物味道ok,而款式亦很有创意。我哋两个人,所以可以点晒16款,所以对有选择困难症嘅我非常开心,完全唔洗烦恼我同朋友倾计、食嘢由2:30坐到差唔多6点钟,中途啲waiter 好友善,主动帮忙影相、不断refit 热水,服务态度非常好👍🏻。
整体来讲,食物味道ok,而款式亦很有创意。
我哋两个人,所以可以点晒16款
,所以对有选择困难症嘅我非常开心,完全唔洗烦恼

Scone
2020-09-05