2023-01-04
今日放假同隊友行完東涌個outlet,就黎左呢間東南亞餐廳食晏,呢度非常易搵,唔使喺東薈城同人迫,餐廳好似去左泰國咁,無論室內定室外都坐得好舒服,仲有大電視可以睇波添。食物方便都多選擇,有泰國菜,越南菜同印度菜,我地叫左個湯,小食同主菜,再加多杯冇酒精cocktail,坐喺outdoor 食住野嘆住野飲睇住波!👍酸辣椰奶雞湯-材料有菇同雞肉,雞肉非常多,好味,味道比冬陰公溫和,驚冬陰公辣得滯既呢個係不錯既選擇。泰式牛肉沙律-同張相有啲出入,不過塊牛肉咬都有肉味,沙律調味開胃惹味,辣辣地,係覺得細碟左啲啫。越式炸春卷-外脆內軟不特止,個皮仲係有少少煙韌,再包埋生菜,幾重口感,推介。傳統咖喱羊肉-望落唔大碟,但羊肉食極都仲有,都幾香幾正宗。芝士烤餅-有咖哩就梗係要配返個正宗印度烤餅啦!Strawberry delight-用左新鮮士多啤梨,菠蘿汁同檸檬汁整既沙冰,賣相一流又解渴!
越式炸春卷
傳統咖喱羊肉-望落唔大碟,但羊肉食極都仲有,都幾香幾正宗。
芝士烤餅-有咖哩就梗係要配返個正宗印度烤餅啦!