2019-11-03 321 浏览
今晚同咗朋友一齐去到官塘工厦食日式晚餐, 成个过程都轻松愉快。 店家设计采用日本家庭式嘅设计, 令人有温暖嘅感觉。有梳化位, 有榻榻米 ,任君选择。小食方面, 个吉列蚝真系好正, 外皮松脆, 温度够热, 入面仲有蚝本身滑溜嘅感觉, 唔会好似食渣咁。 配埋个酱汁食系一流, 我地最后仲叫多咗一份。虽然个鱼干就无炸蚝咁正, 但味道都唔差架。 呢个天妇罗虾都整得好好, 炸浆唔会过厚, 咬落去卜卜脆, 虾都系成只唔系虾胶, 所以真系唔错。 另外要推介嘅主食就系呢个鳗鱼饭, 首先系原条上, 个炒饭湿度啱啱好, 饭粒完整, 而且够热, 一上菜香喷喷, 超正。 到锅物啦, 个海鲜锅都好清甜, 啲料都好足, 如果可以配埋白饭或乌冬就无得弹了到呢杯signature 饮品, 富士山特饮啦, 上面系雪糕嚟, 咁杯野会不停变色, 视觉效果一流, 好适合打卡用。 仲可以带走入面粒灯。

虽然个鱼干就无炸蚝咁正, 但味道都唔差架。