2025-05-03
今日同朋友去觀塘附近行街,聽朋友講工廈既特色小店都係唔錯既選擇,就去了好出名嘅駱駝漆大廈睇下有咩食,最後揀左一間岩哂我牛魔王既餐廳。一入到餐廳都見到店員幾好既招呼,提供左餐牌。餐廳主要有兩種套餐選擇:有鐵板系列同丼飯套餐。我因為都肚餓選擇左丼飯套餐,套餐包沙律、湯、漬物、飯、飲品。大約十分鐘左右,兩份餐一齊上枱。牛舌尖拼雞扒雞($88)全是肉的一個搭配,煎雞扒碎上,肉嫩多汁,牛舌尖爽又多汁,還有油香!配了和風鹽蔥汁,味道有點像平常的蔥油味,但會清淡一點,不會太油膩!醬汁有日式牛扒汁、和風鹽蔥汁、風味酸辣汁(激辣),所以都係淋咗牛扒汁。沙律清爽;湯偏清淡;漬物酸蘿蔔開胃;飲品係罐裝。朋友最後揀左牛舌芯拼牛舌尖拼大虎蝦 ($98)牛舌份量好多,超級好食同抵食,呢個價錢無得輸!牛舌芯vs牛舌尖:兩者都好厚,舌芯較淋身,舌尖較爽口,兩者搭配都不錯大虎蝦:濃濃黑椒味,非常惹味~整體味道不錯,而且食物質素唔錯,配搭醬汁岩岩好,我覺得會在黎食多一次。PS:全日不收加一服務費,食完仲有獎抽。
餐廳主要有兩種套餐選擇:有鐵板系列同丼飯套餐。
大約十分鐘左右,兩份餐一齊上枱。
牛舌尖拼雞扒雞($88)
朋友最後揀左牛舌芯拼牛舌尖拼大虎蝦 ($98)
牛舌份量好多,超級好食同抵食,呢個價錢無得輸!
大虎蝦:濃濃黑椒味,非常惹味~
PS:全日不收加一服務費,食完仲有獎抽。