早排行过油麻地, 经过依间店, 吸引我第一眼既系关东煮counter, 相当有日本风味~🍢不过由于𠮶日食到好饱就暂时放弃左关东煮先🤣🤣. 不过就见到有卖一d台式饮品, 所以就决定试下。依间既饮品有d特别, 除左台式奶茶, 奶盖茶, 沙冰之外, 仲有依家开到周街都系既手打柠檬茶🤣🤣果然唔加入一D新既元素系唔足以同市场竞争🫨. 不过唔同既系,依间既手打柠檬茶都系同外间既有少许唔同, 有咩唔同? 就系"虽同名但不同内涵"🤭, 好似"大气原谅绿" 咁, 外间既饮品成份并非依间既成份😳 系以斑兰叶同香茅,配以独特既茶底而成; "手打渣女" 系以火龙果同水蜜桃, 加独特茶底以成. 相当独特. 不过味道方面会唔会都系咁独特呢🤭🤭🤭今次买左 "大气原谅绿" ($36) , 颜色方面一如名字一样都系绿得发光🪖🫨. 口感其实几清凉🍃应该系斑兰叶加柠檬带来既口感😆不过香茅味略淡, 也不算太酸, 味道也不同于大路原谅手打柠檬茶咁. 可能材料价格较贵, 所以价格个人认为偏贵, 但与坊间连锁手打柠檬茶比, 是可以少冰而不会不满杯既🤣🤣

大气原谅绿
外卖自取