2016-06-14
下個禮拜就係父親節,為咗唔想同人逼,所以我提早一個禮拜同爸爸慶祝。以前不嬲都係食開中菜,今次就特別d,食下日式放題由於呢日下午我地去荃灣探一個親戚,所以就睇下荃灣有邊間放題可以試下,我地行過沙咀道同眾安街,跟著係一個十字路口見到一大大個招牌寫著日式放題,叫做瀛舍,就二話不說,即刻上去食啦。一入到去見到裝修幾新幾靚,第一時間就經過個甜品bar,好吸引呀,之後一坐底就即刻落order。我地第一round叫咗d刺身同熟食。刺身食後感:三文魚冇渣,好新鮮;鮑片丶甜蝦同帶子都ok天婦羅食後感:炸蝦個外皮略嫌唔夠脆;相反,蟹腳個外皮就脆卜卜。牛舌和蠔食後感:牛舌出奇地稔;蠔就冇乜特別。清酒煮蜆食後感:d蜆完全冇沙,好鮮味,推介!第二round我地就叫咗d壽司同其他熟食。壽司食後感:四款壽司都係熱辣辣架,新鮮跟order整,和牛壽司好稔、炙燒三文魚丶蟹腳丶壽司蛋壽司也好好味,再加埋個黑松露三文魚,好滿足呀!燒和牛粒食後感:雖然d和牛幾稔,但係鹹咗小小。除咗食d基本野之外,呢度竟然有關東煮丶三文魚炒飯同炒烏冬,好特別呀!食完正餐,就到甜品時間!我拎咗鮮果果凍丶一口士多啤梨丶斑蘭蛋糕同綿花糖。其中我要推
以前不嬲都係食開中菜,今次就特別d,食下日式放題
第二round我地就叫咗d壽司同其他熟食。