2016-07-08 97 浏览
上网睇见人地食哩个劲多膏既蟹黄饭已经劲吸引我黎!!哩晚终于特登约埋个朋友一齐同我黎食喇生煮蟹黄面…OMG..劲多膏!虽然蟹细细只肉唔多,但味道鲜甜蟹味突出,而且拉面可以拣硬度,我地要左普通,软硬岩岩好,连个汤都有蟹味,差d成碗汤都饮埋秘制海胆饭…大大板海胆!😍 大大啖豪食海胆 暖热既白饭上仲有只生蛋黄 将白饭同蛋黄捞匀 加几滴豉油调味 最后加埋海胆再一啖摆入口 滋味就系咁🙌 不过海胆如果再鲜d既会更好味😚秘汁一口牛… 一啖一粒,肉质有咬口又未至于过韧,秘汁味道好好,腌得又入味佢既生煮蟹黄拉面都唔好错过👄 蟹膏劲多劲鲜味!其实好想食埋佢既蟹黄饭 但整哩款既膏蟹唔靓 店员话要到七月中先有😭想食就记得打定电话问下先喇!

秘制海胆饭
秘制海胆饭