2024-07-27
通常happy Friday 都有好心情揾下好嘢食。銅鑼灣百德新街有間西餐廳Mercury Recalls 可以一邊聽住黑膠唱片,一路lunch ,而且餐廳裝修得舒適,一入到去已經好relax! 同同事兩個坐低睇吓個Menu先,lunch set Menu都唔錯,我哋分別叫咗個香蒜白酒煮蜆扁意粉,紅酒燉牛肋條配藜麥南瓜飯。另外再加咗兩個小食: 水牛城雞翼同埋金莎薯條。香蒜白酒煮蜆扁意粉真心好食,蜆夠大又新鮮,個汁係精粹,我哋好快就清曬。再黎個牛肋條又係好食,好難得炆到剛剛好又入口即化,配有少少紅酒,一啲都唔會覺得好heavy, 配藜麥飯好healthy就真。水牛城雞翼竟然有驚喜,點解咁大隻嘅雞翼可以煮到咁嫩滑,味道更加不在話下。最欣賞金莎薯條,咸蛋黃醬炸薯條真係好惹味,我哋瘋狂食晒😆一路chit chat一路聽住DJ打碟播Michael Jackson : beat it …..beat it 係正嘅。下次可以試吓夜晚同班friends黎一齊crazy下🥂
另外再加咗兩個小食: 水牛城雞翼同埋金莎薯條。
最欣賞金莎薯條,咸蛋黃醬炸薯條真係好惹味,我哋瘋狂食晒😆
下次可以試吓夜晚同班friends黎一齊crazy下
🥂