2018-08-15 1297 浏览
"Ashash 观塘小口袋💕" ~ The best cold udon!如果观塘有边间系必食,我一定毫不犹疑答系"鲣乌冬"😍😍😍😘😘😘我由佢试业食到佢而家搬大舖,对佢嘅爱真系无变过❤❤首先我系超级无敌二钟意食冻乌冬,但无奈香港专门做手打乌冬嘅真系唔多! 虽然佢未必比不上日本既水准但佢试坚持喺香港做手作乌冬呢份诚意真系加哂分💪💪海苔竹廉冻乌冬: 呢个系招牌亦系我嘅至爱,好快卖哂架😂😂 净系得幼乌冬但都好够咬口,好QQ喔😋😋 吴好睇佢青BB甘,其实佢系无咩海苔味嘅,但你会见到粒粒海笞粉,真才实料嘅👍👍 同埋佢嘅乌冬非常挂汤!!所以同日本酱油,鲜磨wasabi,姜容同葱系绝配!骨付鸡: 又系佢既招牌配菜!用左日本四国香科去调味,好有风味!同埋鸡肉煮得啱啱好,好滑嫩又厚肉!份量可能对男仔有啲少,可能会几个钟就肚饿🤣
我由佢试业食到佢而家搬大舖,对佢嘅爱真系无变过❤❤

份量可能对男仔有啲少,可能会几个钟就肚饿🤣
  • 海苔乌冬
  • 骨付鸡