讲起食土耳其旋转烤肉,我就会谂起一大碟热辣辣嘅肉同埋好多好多浓味嘅酱汁,每次食之前都肯定要留定个空肚去食!今次推介呢间都唔例外,午餐食完呢餐之后,晚餐我都食唔落地点:系正湾仔道呢个该区嘅核心地段,商店住宅林立嘅地区,绝对系打工仔揾食嘅好地方!个人建议坐巴士同埋叮叮会方便啲,地铁嘅话就要行大约十分钟环境:餐厅属于小店家族形式,地方唔算太多。可能系真土耳其人经营嘅关系,入面装修系好有地道色彩,色彩缤纷,墙挂上左好多土耳其风光嘅画同埋彩碟装饰,好有一种温和嘅感觉唯一不足就系电视声比较大,而且播广东话频道食物质素:旋转鸡饭($69)土耳其餐除左烤肉出名之后,就系佢嘅份量!如果你系细食之人,我建议大家记得带定个饭盒分两餐食!先肯份量,鸡肉已经占左成只碟嘅一半饭嘅份量系一整大碗,仲要装到实一实果只...老板应该真系好担心入黎嘅一食唔饱除左饭之后,仲可以拣薯条,目测隔离枱嘅薯条份量直头多到跌晒出黎真系唔睇得少食物质素方面,鸡肉经过多小时嘅烧烤,整成外皮烧焦嘅感觉,由于热度控制恰到好处嘅关系,外脆内嫩,肉汁成功锁系鸡肉入面,juicy!除左烤肉之外,酱汁系土耳其菜嘅另一重要嘅环节!每枱都会放左三支自家

环境:
唯一不足就系电视声比较大,而且播广东话频道

食物质素:

旋转鸡饭($69)

先肯份量,鸡肉已经占左成只碟嘅一半
真系唔睇得少

除左烤肉之外,酱汁系土耳其菜嘅另一重要嘅环节!每枱都会放左三支自家新鲜制造嘅汁,本人较为喜欢蒜蓉同薄荷酱,蒜蓉酱嘅味道有啲似沙律/蛋黄酱,偏向腻一点,将烤肉嘅味道再加以提升,薄荷酱较为清新又唔会太重薄荷味,能够中和一下烤肉同蒜蓉酱嘅腻感。辣椒酱唔算辣,对于小编呢啲唔食辣嘅人黎讲到都唔觉辣,要加辣嘅话老板会比支劲辣嘅汁比大家挑战下
烤肉外仲配上海量嘅沙律菜,系食肉嘅同时帮大家中和一番

几番努力之下,我都成功左食晒成碟饭,好饱...真系好饱

转烧鸡肉饭

服务:餐厅由土耳其经营关系,员工都系当地人。服务态度很好,好细心聆听你嘅需要,仲会系食物送上之前拎住支酒精搓手液先为你好好清洁双手🤲又会问你觉得食物点,要唔要其他酱汁之类咁

价钱:午餐嘅价钱就较其他餐厅黎讲较为高,会另收加一服务费。不过可以一餐顶两餐同埋咁好嘅食物质素,确系经济实惠!下次都会再黎(不过会带定个外卖盒)

2020-04-23
转烧鸡肉饭