2020-02-29 584 浏览
旺角呢一栋大厦🙄成栋都系食‼️我上次食炖鸡嘅时候已经睇中咗好多间😎我立志要食晒成栋大厦嘅餐厅🤣当日我地去咗呢间「面面」,见佢楼下啲广告已经好吸引❗️鱼汤⁉️鱼乌冬⁉️又好似真系未食过🥴于是就拣咗佢😎一坐底,店员就递两杯鱼汤比我地饮😱好鲜甜‼️完全无鱼醒味😍饮完之后完全挑起左我食嘢嘅欲望🤤🔹香烤牛西冷汤渍饭料理$148 :汤渍饭嘅汤就系用我地一座低饮嘅鱼汤😎味道浓郁鲜甜😍其实店员同餐牌都有讲解,有3个步骤教你点样食👍🏻不过碗饭就咁食已经好好味🤤因为有好多饭素系到,𩠌饭已经一流❤️我就食左一半之后先再加鱼汤☺️最后连啲汤都饮埋,好满足☺️而块西冷牛扒都同样有水准👍🏻肉质鲜嫩,一啲都唔韧😎成个餐都真系唔错❗️🔹辛辣。瀛太子拌鱼乌冬$78 :其实即系明太子酱捞鱼乌冬,明太子味道唔会太咸,加上仲有只温泉蛋比你一齐捞,所以食落都唔会辣😎不过重点都唔系呢到😂系「鱼乌冬」‼️用鱼制嘅乌冬其实相对较一般乌冬健康得多😎淀粉质相对又较低👍🏻蛋白质、DHA及维他命相对较高😊口感比一般乌冬都唔差!同样爽弹烟韧😍而最重要系,佢完全无鱼醒味🤩抵赞👍🏻🔹渔人乐趣$58 :呢个真心推荐‼️入面包含几款炸物🤩有炸薯条、番

鱼汤

香烤牛西冷汤渍饭料理

辛辣。瀛太子拌鱼乌冬

🔹渔人乐趣$58 :呢个真心推荐‼️入面包含几款炸物🤩有炸薯条、番薯条、鱼肉春卷同埋墨鱼春卷😍虽然全部都系炸,但一啲都唔油腻👍🏻仲炸到啱啱好,外脆内软🤩而我最钟意佢嘅番薯条😍番薯好甜🤤再配埋黑松露沙律酱☺️除左有原材料味道之外,仲轻轻带点黑松露味道👍🏻好满足🤤

渔人乐趣

🔹芝士炸脆鸡$38 :炸鸡唔会炸到干晒👍🏻食落Juicy😎平时食嘅芝士炸鸡,多数系炸鸡面头有落芝士粉,相反呢个唔系用芝士粉,系成兜芝士酱比你点😍睇嚟食完呢餐,我又要地狱式训练😂

芝士炸脆鸡

🔹泡沫桂花奶茶 跟餐+$10 :如果你系钟意桂花香😍呢杯真系值得一试👍🏻虽然茶味唔算好浓,但亦因为咁,先唔会盖过桂花味😎奶泡亦都打得够滑溜☺️唔错❗️

泡沫桂花奶茶

🔸推荐食品:香烤牛西冷汤渍饭料理、渔人乐趣、泡沫桂花奶茶

味道:5/5
服务:4/5
环境:4/5
性价比:4/5
回头率:4.5/5
2020-02-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
鱼汤