2022-11-03
本身自己好鐘意d白雪雪既鋪頭,有日食完對面鋪頭之後好eye catching所以就約左朋友去試。見到大家既評語都好唔錯,加上見到辛手村咁中二病,岩哂我。個個都大讚佢地個乾鍋,自己本身都好鐘意食辣同四川野,但真係未聽過黑松露加乾鍋。第一眼既印象係d芝麻係咪唔使錢,因為真係落左好多芝麻但佢令到個乾鍋個口感好豐富。第二印象真係香味撲鼻既黑松露味,真係好香。而家佢地好足料 我地叫左四個配料, 肥牛, 五花肉, 薯仔同午餐肉,食落口好香既麻辣香味但個鍋都唔算好油,好足料。最欣賞係個薯仔,諗得黎又唔會好粉。雖然薯仔已經好多澱粉,但都跟左兩碗飯最後都食得哂,實在太好送飯。其次我地仲叫左d串燒,鰻魚,秋葵同我最鐘意既牛舌芯。火侯十足岩岩好夠哂香口又唔會太燶。尤其是牛舌芯,唔知我偏見定點十分出色,可能係食材問題真係好想食啲唔好食既牛舌芯黎食。我地仲叫左兩杯cocktail, 一杯叫pineapple sea, 一杯叫今晚打老虎。食果餐個天氣仲係好熱,所以個pineapple sea真係好岩飲,酸酸甜甜咁十分開胃。最後都好多人推介佢地既名物 – 柚子冰粉。我自己本身對大菜糕類既食物就好一般既,不過佢地個柚
我地仲叫左兩杯cocktail, 一杯叫pineapple sea, 一杯叫今晚打老虎。食果餐個天氣仲係好熱,所以個pineapple sea真係好岩飲,酸酸甜甜咁十分開胃。最後都好多人推介佢地既名物 – 柚子冰粉。我自己本身對大菜糕類既食物就好一般既,不過佢地個柚子糖水唔係好甜,我淨係飲左d水覺得都係唔錯既。不過我朋友就食得好滋味佢話下次一定會再食個冰粉,我聽到頭都大埋。
總括黎講都係好唔錯既餐廳,有機會一定會再去支持下。